Is het haar van Matthijs van Nieuwkerk echt?


Is het haar van matthijs echt?

Vandaag kopt De Telegraaf met een merkwaardig bericht over de oren van Matthijs van Nieuwkerk. De hoororganen van Matthijs zouden van het flapmodel zijn en daarom heeft hij dat malle kapsel, dat inderdaad altijd zijn omvangrijke oren bedekt. En hij weigert zijn oren te laten opereren. Schande. Want dat zou Linda de Mol al lang hebben gedaan.

Matthijs zou zijn kapper steevast vragen om zijn haar over zijn oren te laten knippen. Of iets dergelijks. Kennelijk was de Telegraaf aanwezig bij de laatste knipbeurt van Matthijs. Of heeft zij informanten bij de kapperij van Matthijs. Want anders kun je zoiets niet weten.

Toch maar eens Matthijs gegoogeld. En dan ontstaat het beeld van een arrogante ijdeltuit waar niet mee te werken valt. Vind ik allemaal niet interessant. Dat wordt van iedereen gezegd die een beetje succes heeft. Want één ding weten we zeker. Matthijs van Nieuwkerk is een succesvol en vakkundig tv-maker. En dat is toch het belangrijkste.

Als ik toch al roddel over Matthijs zijn die oren natuurlijk niet boeiend. Dat kapsel is veel interessanter. Want Matthijs heeft inmiddels de gezegende leeftijd van 48 jaar bereikt. Die gast ziet er patent uit voor bijna een halve eeuw schade.

Ik zie vooral weinig grijze haren. En zijn haar heeft wel een opvallend constante lengte en een nogal touw-achtige structuur. Had die Telegraaf-informant niet kunnen vragen welke kleurspoeling Matthijs gebruikt? Of had de Telegraaf niet even kunnen uitzoeken of dat haar van Matthijs überhaupt echt is of dat we misschien met een haarstukje of implantaten te doen hebben?

Kijk, dat zijn interessante vragen. Want misschien laat Matthijs niet zijn haar staan om de aandacht van zijn oren af te leiden, maar laat hij zijn oren staan om de aandacht van zijn haar af te leiden.

Wat mij betreft is het haar van Matthijs van Nieuwkerk een twijfelgeval. Maar zegt u het maar; is het haar van Matthijs van Nieuwkerk echt of niet?


(9239 views)

5 Comments on Is het haar van Matthijs van Nieuwkerk echt?

  1. Ja hoor, volgens Andrea is het echt!

  2. nee, het lijkt mij in ieder geval niet helemaal echt. Ik denk bovenop een waving. Het ziet er idd altijd, wat te rommelig, touwig uit. Je ziet ook nooit zijn hoofdhuid en ik let er, door twijfel, al een hele tijd op.

  3. Dat van die oren wil ik zo geloven, want het haar is wel echt hoor. Als je ‘m vaker bekijkt, zul je zien dat ‘ie het laat knippen. Niet teveel, maar wel een stukje eraf (5 cm), zodat hij min of meer hetzelfde model behoudt. Ook hij heeft wel eens last van een “bad hair day”, maar het ziet er echt niet altijd uit als touw.

  4. Op tvrage.com/person/id-230547/Matthijs+Van+Nieuwkerk kun je zijn oren beter zien. (beetje flappend, maar valt best mee) Je kunt je vast wel voorstellen dat als iemand graag zijn oren bedekt, dát de prioriteit is en de conditie ervan iets minder belangrijk…

  5. Administrator // March 25, 2011 at 11:51 am //

    Hallo Marjon, bedankt voor je reactie. Het was mij ook opgevallen dat het haar van Matthijs van Nieuwkerk af en toe korter is. Dat zou er inderdaad op kunnen duiden dat zijn haar echt is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ook haarstukjes kunnen worden geknipt. Hollywoodsterren zoals John Travolta passen dit soort trucjes toe om de schijn van een echte haardos in stand te houden. Op ene foto heeft hij een kapsel van een paar millimeter en op de volgende foto is het weer een stukje langer. In beide gevallen zie je bij hem vaak het raster van zijn haarstukje er dwars doorheen. Zoiets heb ik bij van Nieuwkerk overigens nog nooit kunnen zien. Als hij al een haarstukje heeft dan is het net zo’n raar ding als de vroegere pruik van zijn tafelgenoot Marc Marie Huijbregts.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*