Postbank laat klant steeds opnieuw betalen voor de zelfde overboeking

De Postbank brengt sinds enkele jaren kosten in rekening voor het versturen van papieren afschriften via ‘Dagverzending’. Indien u echter eenmaal via Dagverzending een afschrift heeft ontvangen laat de Postbank u voor dat zelfde afschrift ieder kwartaal opnieuw betalen.

Stelt u zich voor dat u een zakelijke girorekening opent bij de Postbank. En u heeft geen tijd om telkens tot het einde van de maand te wachten op uw afschriften. U besluit de Postbank te vragen om over te gaan tot zogenoemde ‘Dagverzending’.

Dat betekent dat wanneer er op uw rekening een betaling of afschrijving plaatsvindt, u gelijk een afschrift krijgt. U betaalt € 0,50 voor zo’n afschrift. Bij wijze van test maakt u één Euro over naar uw zakelijke girorekening. Binnen enkele dagen vindt u een afschrift op de deurmat. Dat is mooi, het werkt dus.

Maar aan het einde van het kwartaal ontvangt u wéér een afschrift. Dit afschrift vermeldt alleen maar een afboeking van € 0,50. Dat waren de kosten voor die ene overschrijving die op deze rekening heeft plaatsgevonden.

Maar aan het einde van het volgende kwartaal ontvangt u opnieuw een afschrift. De postbank heeft namelijk wederom € 0,50 van uw rekening afgeschreven! Waarom? Wel, dit zijn de kosten van het vorige afschrift. Maar op dat vorige afschrift stonden toch alleen maar de kosten van die ene overboeking van één Euro? Jawel, maar dat heeft de Postbank ook weer op een afschrift gezet. En ook voor dat afschrift laat de Postbank u wederom € 0,50 betalen. En nog voordat u deze merkwaardige cirkelredenering volledig heeft begrepen, stuurt de Postbank u aan het einde van het volgende kwartaal opnieuw een afschrift waarop € 0,50 van uw girorekening wordt afgeschreven!

Wanneer u bij de Postbank éénmaal via de “Dagverzending” een afschrift van uw zakelijke girorekening heeft ontvangen blijft de Postbank tot in het oneindige ieder kwartaal € 0,50 van uw rekening afschrijven. Ook als u die girorekening verder nergens voor gebruikt. In mijn optiek verdient de Postbank hier geld door haar klanten gebakken lucht te verkopen. Wie zit er nu te wachten op afschriften waarop alleen maar de kosten staan vermeld van vorige afschriften, waarop alleen maar de kosten staan vermeld van vorige afschriften?

Update 26 juli 2020: Inmiddels is die goede oude Postbank al jaren verdwenen. Die bank heet ondertussen ING en is al een keer bijna failliet geweest. En afschriften, daar hebben ze bij de ING steeds meer een hekel aan. Althans, ING werpt steeds meer drempels voor haar klanten op om te bankieren met behulp van papieren afschriften en papieren overschrijfkaarten.


(1417 views)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.