We Gaan Voor De 10.000!

Jawel, dames en heren, het wordt nu echt spannend. Gaat het dit weekend wel of niet lukken om de magische grens van 10.000 nieuwe corona-besmettingen per dag te doorbreken? Veel Nederlanders hebben er in ieder geval flink hun best voor gedaan!

Ze zijn in februari begonnen met carnaval vieren en naar de wintersport gaan. Zodat toen al de basis kon worden gelegd voor een stevige eerste golf.

Maar als reactie daarop kwam onze overheid met stevig beleid en hielden miljoenen Nederlanders 1,5 meter afstand, droegen mondkapjes en wasten hun handen stuk!

Dat heeft vlak voor de zomer de pret flink verstoord. Want het aantal besmettingen, ziekenhuis-opnames, IC-opnames en sterfgevallen door het corona-virus nam drastisch af. We dachten even dat het voorbij was!

Maar Nederland telt genoeg feestneuzen die zich niet de wet laten voorschrijven. Dus werd er deze zomer een nieuw offensief ingezet. Er werd stevig gefeest op Ibiza en aan de costa’s, er werden feesten georganiseerd in loodsen, kroegen en gewoon thuis, mensen zochten elkaar met duizenden tegelijk op in parken en op stranden en er werd met honderden op een kluitje gedemonstreerd tegen niet bestaande maatregelen.

Uiteindelijk heeft ook onze overheid de afgelopen maanden gepoogd om de magische grens van 10.000 besmettingen per dag dichterbij te brengen. Want corona-wetten en -apps werden uitgesteld, regels werden adviezen en handhaving werd een waarschuwing. En zelfs dat bleek te veel van het goede voor sommige bekende Nederlanders.

Maar goed, het kost wat inspanning, maar dan heb je ook wat. Vandaag tikte het aantal nieuwe besmettingen bijna de 7.000 aan, heel knap! (Om precies te zijn 6.845.)

Ik denk dat we inmiddels gevoeglijk kunnen aannemen dat die 10.000 per dag dik in orde zal komen. Dat moet over 5 dagen, dus op zaterdag 17 oktober 2020 wel voor elkaar zijn.

Het aantal ziekenhuisopnames, IC-opnames en sterfgevallen door corona blijft echter nog behoorlijk achter. Dat is nog wel een aandachtspunt, maar ook daar wordt hard aan gewerkt. In de eerste 10 dagen van september werden 25 corona-doden geregistreerd. In de eerste 10 dagen van oktober waren dat er al meer dan 150. Dus ook op dat vlak liggen misschien nieuwe records binnen handbereik! Maar daar moet u wel nog even geduld voor hebben.

Tja, waar een klein land dan toch weer groot in kan zijn!


(18 views)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *