Daling huizenprijzen: woningbezitter verliest € 24.000 in 1 maand tijd!


daling huizenprijzen

Reeds op 16 augustus 2012 (5 dagen geleden) rapporteerde ik op deze site een scherpe daling van de huizenprijzen in Nederland. Ik ontdekte die spectaculaire inzakking van de huizenprijzen door cijfers te analyseren die het Kadaster reeds eerder had gepubliceerd. De prijs van een gemiddelde Nederlandse woning zakte van 240.000 naar 216.000 Euro; een verlies per woningbezitter van maar liefst 24.000 Euro in één maand tijd!

Dit is natuurlijk een ongekend ingrijpende ontwikkeling voor miljoenen Nederlanders. Vreemd genoeg leek het Kadaster zelf die opmerkelijke daling van de huizenprijzen nog niet te beseffen. Want de kop van het persbericht van het kadaster luidde op 16 augustus “Kadaster registreert minder verkochte woningen dan in juli 2011″. In dat persbericht werd totaal niet ingegaan op een daling van de huizenprijzen.
Ook de kranten en nieuwssites kregen er vorige week geen lucht van.

Vreemd genoeg kwam het Kadaster pas vanochtend met een alarmerend bericht over de daling van de huizenprijzen. Ook het CBS kwam vandaag met een soortgelijk bericht.

Het gevolg is dat pas vandaag alle kranten koppen met het bericht over de huizenprijzen. Zie bijvoorbeeld een artikel in De Telegraaf van vandaag: huizenprijzen dalen sterk.

Kortom, op hansnetten.com kon u al 5 dagen geleden het nieuws van vandaag lezen!

Merkwaardig waarom Kadaster, CBS en de media dit 5 dagen hebben laten liggen.
Als miljoenen Nederlanders in één maand tijd 24.000 Euro verliezen lijkt mij dat belangrijk nieuws…


(2022 views)

1 Comment on Daling huizenprijzen: woningbezitter verliest € 24.000 in 1 maand tijd!

  1. In de jaren 80-90 , vorige eeuw , kon het niet op : Er was bigeweng , iedereen kocht zich wel een huis wat toen nog betaalbaar was en hypotheekbanken wisten niet hoe snel ze je een lening moesten aansmeren . Ik kon toendertijd met een netto (buitenlands) inkomen van 1800 gulden 350000 lenen ! Alsof het niets was , ik heb het niet gedaan , er is zoiets als common sense . Toen kwam de klad : de euro werd ingevoerd en ineens waren er een hoop dingen bijna dubbel zo duur . Waardoor mensen voorzichtiger werden , en banken ook . Toen kwam de crisis en stagneerde de boel helemaal . Bottomline is denk ik dat hypotheekbanken leningen verstrekten die niet meer in verhouding stonden met de inkomens of de werkelijke waarde van het onroerend goed , al was het alleen maar om te verkopen (!!!) . En toen bleken die overgefinancierde huisjes niet zo veel waard als dat iedereen zich dat voorstelde en kelderden de prijzen . Het eind is niet in zicht en inderdaad , de prijzen zullen moeten zakken . Dat doet pijn , maar zelfs ik met een riant inkomen kan me geen hoop stenen permitteren waarvan de bewoners denken dat het tonnen waard is . Back to the basics , maar de banken zijn medeschuldig aan wat zich nu voltrekt . En hebben jarenlang de vruchten geplukt en gegraaid . Die moeten ook niet piepen . De lagere inkomens , of erger , mensen die hun baan kwijtraken zitten nu met de echte ellende .

Comments are closed.