Woningbezitter draait op voor huursubsidie


Sinds ik huiseigenaar ben heb ik het regelmatig verbaal aan de stok met huurders die mij uitmaken voor subsidiespons. Als ik de commentaren op feesten en partijen goed heb begrepen ben ik een graaier die zijn handje ophoudt en zich met graagte laat verwennen door de schatkist. De Nederlandse belastingbetaler moet jaarlijks 16 miljard Euro ophoesten om schurken zoals ik te voorzien van een zak extra pretgeld…

De beroepsklagers die mij met dat gezeur lastigvallen begrijpen vaak niet wie die belastingbetalers zijn. Dat zijn de werkenden van Nederland. Akkoord, het schijnt dat je met een bijstanduitkering ook belasting betaalt. Maar die belasting krijg je eerst cadeau voordat ze het weer inhouden. Dus dat telt niet echt.

Nee, het zijn de werkenden die de Nederlandse schatkist jaarlijks vullen met honderden miljarden Euro’s belastinggeld. En het mag niet verbazen dat de meeste huizenbezitters werken. Want zonder werk krijgen ze geen hypotheek. En zonder werk hebben ze geen inkomen en verliezen ze hun koopwoning. Dus in de regel werken woningbezitters. Of zijn ze met pensioen, maar dan hebben ze meestal tientallen jaren gewerkt.

Wie enigszins gevoel heeft voor logische verbanden kan uit het bovenstaande afleiden dat huizenbezitters in groten getale eerst de schatkist vullen voordat ze er zelf een deel uit terug krijgen. Best leuk hoor, een eigen woning, maar ik betaal ieder jaar veel meer belasting dan ik terugkrijg in de vorm van hypotheekrenteaftrek. De belastingdruk in Nederland is zo hoog, dat zelfs ik, een doodgewone loonslaaf, voldoende belasting betaal om permanent een bijstandgezin op sleeptouw te nemen. Daarmee is hypotheekrenteaftrek dus geen subsidie, maar slechts een korting op de belasting die huizenbezitters betalen omdat zij zich drie slagen in de rondte werken.

Hoewel minder vaak dan huizenbezitters, werken veel huurders ook. Maar zij hoeven niet persé eerst te werken of belasting te betalen voordat zij kunnen graaien in de schatkist. Huurders worden rechtstreeks gesubsidieerd. De Nederlandse staat keert jaarlijks 1,2 miljard Euro huursubsidie uit. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is niet al te lang te studeren zodat je inkomen niet zo hoog is. Niet werken help het beste. Dan heb je de grootste kans dat vadertje staat je huur betaalt.

Voordat dat geld bij de huurders terecht kan komen moeten eerst een paar miljoen Nederlanders zich de krampen werken. Anders komt er geen cent over de balk. Dat geld wordt betaald door veel huurders, maar door nog meer woningbezitters. Want die werken bijna allemaal. Woningbezitters draaien dus niet alleen op voor het betalen van hun eigen hypotheekrenteaftrek, maar ze hoesten ook voor een belangrijk deel de huursubsidie voor anderen op.


(4025 views)

10 Comments on Woningbezitter draait op voor huursubsidie

 1. Te subjectief…
  Net als de beroepsklagers die je noemt :p

 2. Administrator // June 24, 2009 at 10:28 pm //

  Haha, inderdaad. Af en toe moet ik ook een lekker tendentieus stukje schrijven. Verbazingwekkend overigens hoe heftig sommige lezers daar op reageren.

 3. mooi stukje, als recent huizenbezitter én ondernemer sluit ik me helemaal bij je aan. zo subjectief is het nog geen eens wat mij betreft.

 4. Indedaad helemal waar want je krijgt pas renteaftrek alsje dat geld eerst bij de blasting dinst hebgebracht. Je krijgt dus alleen maar een beejte terug van al het fgeld dat je al hebt betaalt.

 5. Ja heel simpel toch?
  Als je een hypotheek hebt betaal je gewoon een klein beetje minder belasting.
  voor mensen die het allemaal niet zo goed snappen(en dat zijn er nogal wat).
  WE KRIJGEN NIETS,WE BETALEN ALLEEN IETS MINDER.
  EN DAT IS HEEL IETS ANDERS ALS HUURSUBSIDIE MET EEN UITKERING!!
  En dan nog iets,zelfs een doodnormale timmerman neemt al een heel bijstandsgezin op sleeptouw.

 6. Interessant artikel. Toch raar hoe soms de mening van een ander je tot denken kan aanzetten.

  Dank!!

 7. ik citeer je even :” Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is niet al te lang te studeren zodat je inkomen niet zo hoog is.”
  jij pretenzieuze l*l jij hebt zelf zeker gestudeerd ??? al jullie gestudeerde kwallen verdienen veels te veel pas gaan werken met je 25ste en op je 60ste al kappen. en mensen die niet kunnen leren werken zich fysiek kapot op fabrieken en in de bouw enz enz voor een sch*tloontje vergeleken met wat veel kantoorp*kken verdienen de verhoudingen in dit land zijn jarenlang scheef getrokken.

 8. Administrator // December 4, 2011 at 11:57 pm //

  Bedankt voor uw enigszins heftige reactie. Ik heb een paar klinkers verwijderd om strafpunten van de zoekmachines te voorkomen.

  Voor uw informatie:

  – Nederland is een van de meest genivelleerde landen ter wereld. Vrijwel nergens is het inkomensverschil tussen laagopgeleiden en hoogopgeleiden zo klein. Het verschil mag u dan te groot zijn, maar u zult op weinig plekken in de wereld een situatie vinden die dichter bij uw ideaal komt.

  – Ik werk niet op een kantoor en ik denk zeker niet dat ik op mijn 60e zal stoppen met werken. In de jaren ’90 heb ik op een kantoor gewerkt waar veel mensen al met hun 55e met pensioen gingen. Ik vind dat even absurd als u.

  – Als ik mijn salaris deel op het aantal uren dat ik maak kom ik uit op hetzelfde uurtarief als mijn loodgieter. Dus als u een zakkenvuller zoekt om u tegen af te zetten is uw zoektocht nog niet ten einde.

  Hoe ik zelf denk over de graaicultuur, die uiteraard ook in Nederland bestaat, kunt u o.a. lezen in de onderstaande artikelen.

  http://www.hansnetten.com/geld-en-economie/ministers-krijgen-30-procent-meer-salaris.html/

  http://www.hansnetten.com/politiek/laat-kamerleden-zelf-tomaten-plukken.html/

  http://www.hansnetten.com/geld-en-economie/fortis-feest-er-op-los.html/

 9. Administrator // December 5, 2011 at 1:21 am //

  Aanvullend: Als u zich druk maakt over de in mijn optiek geringe inkomensverschillen tussen hoogopgeleiden en laagopgeleiden in Nederland, nodig ik u uit om uw salaris te delen met een werknemer in het Afrikaanse continent. Een gemiddelde fabrieksarbeider in dat werelddeel verdient nog geen 100 Euro per maand. Het echte onrecht zit niet in het feit dat u een tweedehands Opeltje rijdt en uw hoogopgeleide landgenoot een nieuwe Audi. Het echte onrecht komt voort uit dat u, zonder daar zelf enige inspanning voor te leveren, in het steenrijke Westen bent geboren, terwijl een ander ter wereld komt in een land waar de helft van de kinderen door oorlog, honger en armoede voor het 18e levensjaar sterft. Waarom alleen maar klagen over mensen die meer verdienen dan u? Klaag toch ook eens over dat u zelf zoveel meer heeft dan miljarden andere wereldburgers.

 10. marian van de wouw // December 20, 2011 at 5:47 pm //

  ja subsidi nou lap maar aan je laars!
  Eerst geven ,dsn weer terug geven,IVM jaar loon!
  nou ik heb dat geweten!!
  IK ben door een verkeers overtreder van de weg gereden!!
  eind baan!
  afgekeurt!!!!!WAO
  subsidi volgt. nou niets is midere waar.
  tot nu toe betaal ik terug.
  en nog steets hoor ik, u laat veel geld liggen waar u recht op heeft..
  Ik vraag het weer aan, en weer krijg ik het.
  Maar ik ben van mening dat het vooraf bekeken moet worden,wat het jaar sal is. en dan toe kennen!!!
  Zo zijn er veel mensen de dupe geworden en met schulden gezet!
  kwijtschelding?? vergeet het maar!!
  Wel andere landen helpen!!! zo als GRIEKLAND EN GA ZO MAAR HET RIJDJE AF, Maar de nederlander zelf schiet er bij in die WORDT GEWOON WEG NIET GEHOLPEN!!!

  allemaal maar bla bla bla. verkeerde mensen zitten er aan het roer! zakken vullers!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.