OneStat Teller


www

In een van mijn artikelen beklaagde ik mij over het gebrek aan bezoekers op mijn website. Maar hoe weet ik nu dat niemand dit leest? Ik weet dat doordat ik een teller op mijn website heb geplaatst.

Indien je ook wilt weten hoeveel mensen jouw website bezoeken zijn er op het Internet talloze tellers te vinden. Meestal kun je zo’n teller plaatsen door een stukje programma code op een van je webpagina’s te plaatsen. Ik heb een teller van Onestat genomen. De teller is gratis en de uitleg van Onestat vond ik begrijpelijk. Hoewel de teller mij niet alle informatie geeft die ik zou willen hebben, is de gratis Onestat teller een goede basisteller voor de beginner.

Onderaan de linkerkolom van de pagina die je nu leest vind je het OneStat logo. Indien je op dat logo klikt kom je op een pagina terecht waarop je een overzicht vindt van de bezoekersaantallen van deze website. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik zelf al enige dagen lang de enige bezoeker van mijn website. Een teller plaatsen levert dus niet noodzakelijkerwijs bezoekers op. De teller registreert alleen de bezoekers van je website.

Update 5 februari 2010: Inmiddels zit deze site volgens mijn Google statistieken op circa 200 paginavertoningen per dag. In 2009 genereerde deze site volgens Google ruim 50.000 paginavertoningen. Onestat vermeldt dat de bezoekers van deze site in 2009 afkomstig waren uit 71 landen. Dat is natuurlijk niets bijzonders. Er zijn sites die dit makkelijk in één dag doen.
Maar de reacties, contacten, verzoeken en opdrachten die deze site oplevert brengen mij tot de conclusie dat de site voor mij een groot succes is. Vooral doorgaan dus. En mijn advies aan de beginnende webmaster die dit leest. Geef niet op. Aan het begin wordt je site vooral door jouzelf bezocht. Blijf content toevoegen. Schrijf over wat jou interesseert. En na verloop van tijd zul je verrast zijn over je eigen succes!

update 30 maart 2014: Ik zit nog wat oude schrijfsels van mijzelf door te bladeren en kom hier terecht. Inmiddels is het aantal pageviews van deze site in de loop der jaren opgelopen tot 270.324. Akkoord, er zijn video’s op Youtube die dat in 1 dag doen. Maar de meeste persoonlijke blogs/sites/profielen/enzovoort, komen nooit aan dit soort aantallen toe. Opvallend zijn echter de pieken en dalen in mijn bezoekersaantallen. Kennelijk zijn de bezoekersstromen naar mijn website zeer grillig. Ik heb in het verleden maanden gehand met 300 pageviews, maar ook met 15.000…


(2331 views)

2 Comments on OneStat Teller

 1. Dit bericht van u is al ouder, maar ik lees dat u schrijft over onestat.
  Ik ben ook bezig met het toevoegen van onestat op mijn weblog.
  jezulthiermaarwonen.com
  ik het de code in een text widget geplaatst, maar nu is het voor iedereen zichtbaar. dat is niet de bedoeling. Ik moet eigenlijk alleen een icoontje in beeld zien.
  weet u hoe dat werkt met wordpress?

 2. Administrator // March 30, 2014 at 12:27 am //

  Het grootste probleem van een eigen site hebben is de ongelooflijke hoeveelheid irritante en schadelijke spam. De vraag van jezulthiermaarwonen.com is geen spam maar gewoon een belangstellende vraag van een website-eigenaar die ergens tegen aan loopt en zich afvraagt of ik misschien raad weet. Hoe logisch dit soort vragen ook zijn, in het verleden heb ik periodes gehad waar ik circa 100 van dit soort vragen per maand kreeg. De vraag is dan natuurlijk of je daar als webmaster iets mee doet. De laatste jaren beperk ik mijn activiteiten op dit vlak. Ik heb deze site opgezet om mijn gedachten te delen en niet om als vraagbaak op te treden. Dat is een afweging die iedere webmaster voor zichzelf dient te maken.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*