Landschaftspark Duisburg


Dit weekend was ik in Duisburg. Een stad met een niet al te beste reputatie. Er is immers die vieze industrie en zelfs die is teloor gegaan. Duizenden inwoners verlieten de stad vanwege de slechte economische situatie. En daarbij is Duisburg de lelijkste stad van Duitsland. Zeggen ze.

En toch ligt het veel ingewikkelder in deze stad. Duisburg is een stad met een rijke historie. Een stad waar men probeert de teleurstellingen uit het verleden om te zetten in kansen voor de toekomst. De eerste grote stad op het Europese vasteland waar het inzicht ontstond dat industrie ook cultuur kan zijn.

Dat laatste wordt zeer treffend getoond in het Landschaftspark Duisburg-Nord. Op deze surrealistische plek is een voormalig industrieel complex getransformeerd tot een grootschalig kunstobject. Het is moeilijk om in woorden te omschrijven wat er precies op deze plek aan de hand is. Daarom heb ik de onderstaande foto-serie gemaakt. Ik hoop dat die beelden weergeven wat ik hier probeer uit te leggen.

Ja, ik heb een HDR-filter over de foto’s gelegd. Maar ik beloof je dat als je deze plek bezoekt, je zult ontdekken dat de werkelijkheid niet veel verschilt van deze felgekleurde plaatjes. Ga het zien, kom naar Duisburg!

duisburg

duisburg

duisburg

duisburg

duisburg

duisburg

duisburg

duisburg

duisburg

duisburg

duisburg

duisburg


(894 views)