Magix Samplitude Music Studio test: Terminator Theme


Wie geen fluit van deze titel begrijpt zal dit artikel ook volkomen oninteressant vinden. Sla in dat geval dit schrijfsel maar gewoon over. Wie bezig is met het maken van zijn eigen muziek via synthesizers wil misschien wel weten waar dit over gaat.

Al bijna 20 jaar koppel ik synthesizers aan computers om vervolgens muziek te maken. In de beginjaren waren mijn producten niet om aan te horen. Dat had te maken met gebrek aan talent en gebrekkige technologie.

Tegenwoordig kan ik wel een paar nootjes spelen, arrangeren en componeren. Daarbij is de techniek zodanig verbeterd dat je voor een paar tientjes een stuk software koopt dat de amateurcomponist op professionele wijze ondersteunt bij de totstandkoming van zijn muzikale werkstukken.

Ik heb voor 69,95 de nieuwste versie (16) van Magix Samplitude Music Studio gekocht. Samplitude biedt mogelijkheden die tot een paar jaar geleden alleen waren weggelegd voor professionele en zeer kostbare muziekstudio’s.

Ik zal mij niet verliezen in technische details maar je in plaats daarvan gewoon een stukje huisvlijt laten horen. Bij wijze van test heb ik de titelmuziek van de film ‘The Terminator’ (Brad Fiedel, 1984) handmatig ingespeeld en er een modern-klassieke update aan gegeven. Klik op het onderstaande filmpje om het resultaat te horen.

Het geeft je een beknopt beeld van wat met beperkt muzikaal talent in een paar uurtjes mogelijk is.

Ik heb de muziek als geluidsspoor op het bovenstaande Youtube filmpje gezet.

De beelden zijn gefilmd op de Zoetermeerse Plas en niet bijster interessant. Maar ik kon het niet laten om gelijk mijn nieuwe versie (14) van Pinnacle Studio een beetje te te testen door een overdaad aan opzichtige titels en effecten toe te passen.

Pinnacle Studio is software om films te monteren en kost in de door mij gekochte Ultimate uitvoering 119 Euro. Wederom een stuk software waarmee je voor een minimaal bedrag kunsten uithaalt die tot een paar jaar geleden waren voorbehouden aan dure studioproducties.

Binnenkort meer muziek en film van mijn hand!

Hans


(1756 views)

1 Comment on Magix Samplitude Music Studio test: Terminator Theme

  1. Beste Hans,

    Ook ik heb het programma samplitude 16 aangeschaft maar ik loop tegen het volgende probleem aan. Als ik op spoor 1 iets opgenomen heb en vervolgens op spoor 2 iets wil opnemen wordt de opname van spoor 1 ook op spoor 2 opgenomen. Weet jij daar misschien een oplossing voor?

    groeten,

    Willem van der Knaap

Comments are closed.