Shreds: wereldhits verknipt tot melige nonsens


Dankzij een vriend (Bedankt Heiko!) heb ik het muzikale fenomeen ‘Shreds’ leren kennen. Bij shreds worden bestaande muziek-clips opnieuw ingezongen en ingespeeld. Het gevolg is humor van de lach.

Diverse shreds maken op dit moment hun opmars op Youtube. Shreds vormen eigenlijk het vervolg op het melige
‘Mama Appelsap’ (Pas op, filmpje met ranzige ondertiteling!). Bij Mama Appelsap wordt in de regel een bestaande clip ondertiteld met een dwaze tekst die de artiest natuurlijk niet zo heeft bedoeld. Maar bij een goede Mama Appelsap kijk je naar het beeld en de ondertiteling en lijkt het toch te kloppen, met alle hilarische gevolgen.

Dat ondertitelen is al een hels karwei. Maar bij shreds gaat het allemaal nog een stuk verder. De clip wordt niet ondertiteld maar in zijn geheel opnieuw ingezongen en ingespeeld. Dat vergt niet alleen scherpzinnigheid op het vlak van taal en humor (die door veel mensen niet eens zal worden gewaardeerd) maar ook aanzienlijke muzikale kwaliteiten.

Een guitige kerel uit Finland is de koning der Shreds. Hij heeft al zijn opwachting gemaakt in diverse Amerikaanse televisie-shows. Zie hieronder enkele voorbeelden van zijn werk.

Deze shred van Queen is ook een Fins product.
En ook de Rolling Stones moet er aan geloven. Wat een juweel!

Ik kan mij overigens levendig voorstellen dat je ook shreds van films kunt maken. Door een complete film van alternatief geluid te voorzien zou je een geheel nieuw verhaal kunnen creëren. Lijkt mij ontzettend leuk maar ik ga er maar niet aan beginnen.


(1803 views)

1 Comment on Shreds: wereldhits verknipt tot melige nonsens

  1. je moet de shreds van Creed eens zien, al jaren populair. Of van Interpol haha erg grappig

Comments are closed.