15 Redenen waarom ‘drones’ de wereld gaan veranderen (deel 2)


drone

Een drone is een onbemand en op afstand bestuurbaar vliegtuigje. De Amerikanen hangen er de laatste jaren wapentuig onder en knallen er terroristen mee van hun bed. Dit is deel 2 in de serie “15 redenen waarom drones de wereld gaan veranderen”.

Reden 6) Politie en justitie

Dure helicopters zijn straks steeds minder nodig om verkeersituaties en mensenmassa’s van boven te observeren. Goedkope drones kunnen het even goed!

Het opsporen en observeren van verdachten die al dan niet op de vlucht zijn geslagen kan worden gedaan door drones. Groepen gevangenen kunnen door middel van drones in de gaten worden gehouden. Een drone met een automatisch vuurwapen kan zelfs een groep gevangen in bedwang houden of erger.

Plaatsen waar zich ernstige ongelukken of dodelijke schietpartijen hebben voorgedaan kunnen met drones vanuit alle hoeken en hoogtes worden gefotografeerd en gefilmd.

Indien een gebied dient te worden uitgekamd om een lichaam te vinden kunnen drones dat razendsnel en spotgoedkoop doen. Met een vloot van 20 drones gaat het heel wat sneller dan met een traditionale helicopter en tegen een fractie van de kosten.

7) Navigatie en geo-informatie.

Diensten zoals Google Earth en Google Streetview krijgen zware concurrentie van bedrijven die met drones de omgeving veel goedkoper en veel gedetailleerder in beeld brengen. Een drone kan, in tegenstelling tot een satelliet, de in kaart te brengen gebieden in vliegen en er ook horizontale en 360 graden beelden van maken. Google leest dit artikel en lanceert in 2016 haar nieuwe dienst: ‘Google Drone’. Google Drone wordt een netwerk van drones dat in tegenstelling tot Google Streetview geen statische en verouderde beelden van de wereld verstrekt. Nee, Google Drone is een netwerk van duizenden drones die wereldwijd staan opgesteld en waarmee live bewegende beelden van ieder plekje op de wereld kunnen worden bekeken. Zo, is dat een coole voorspelling, of niet?

En in tegenstelling tot de traditionele webcam, kun je met Google Drone een drone besturen die een gewenst traject in een gebied of gebouw aflegt en daar vervolgens foto- of videobeelden van maakt. De drones van Google Drone kunnen ook voor andere taken worden ingezet. Bijvoorbeeld voor het verrichten van metingen (temperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit, geluidsniveau, enzovoort).

8) Gebouwonderhoud

Waarom nog dure en kwetsbare mensen het dak op sturen of in een tuigje langs de gevel laten bungelen als een drone met macro-lens prima de staat van onderhoud van de verflaag, kozijnen, gevelmaterialen, ruiten, dakbedekking, enzovoort kan inspecteren. Pas als na een eerste controle nadere inspectie nodig is worden mensen ingezet.

De ontwikkeling van drones gaat razendsnel. Zij worden steeds lichter en hun accu’s steeds sterker.
Aldus zij zijn in staat om steeds zwaardere hulpstukken en apparatuur te vervoeren. Waarom geen drone geconstrueerd die de ramen van een flatgebouw kan wassen? Of de barsten in een gevelelement vult met lijm? Of een paar schroeven of bouten op een gevel-element aandraait?

9) Koeriersdiensten en logistiek

Naarmate drones zwaardere objecten kunnen vervoeren kunnen zij worden ingezet om kleine voorwerpen van plek A naar plek B te transporteren. Buitengewoon handig op plekken waar het, door verkeerscongestie, massale aanwezigheid van het publiek, complexe gebouwstructuren, enzovoort, lastig is om te voet een afstand af te leggen. Rust de drone uit met GPS en je hoeft het ding niet meer te besturen omdat het vanzelf zijn bestemming vindt.

10) Horeca

Drones worden zo hip dat iedere branche ze wil gebruiken.
Ook als de toepassingen nauwelijks zinnig zijn.

Er zullen hippe bars komen die drankjes, kleine snacks en ook de rekening op drone-dienbladen laten rondvliegen. Dit zal vooral populair worden bij buiten-horeca zoals strandtenten en trendy hotels.

DIT IS DEEL 2 VAN EEN 4-DELIGE SERIE OVER DRONES
Ga verder naar deel 1 van deze series over ‘drones’.
Ga verder naar deel 3 van deze series over ‘drones’.
Ga verder naar deel 4 van deze series over ‘drones’.


(2956 views)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*