15 Redenen waarom ‘drones’ de wereld gaan veranderen (deel 3)


drone

Een drone is een onbemand en op afstand bestuurbaar vliegtuigje. De Amerikanen hangen er de laatste jaren wapentuig onder en knallen er terroristen mee van hun bed. Dit is deel 3 in de serie “15 redenen waarom drones de wereld gaan veranderen”.

11) Beveiliging

De drone zal de hele beveiligingsbranche op zijn kop zetten.

Beveiligers hoeven straks steeds minder rondes te lopen.
Zij besturen gewoon een drone vanaf hun beeldscherm!

Een drone kan ook geprogrammeerd worden om vooraf vastgestelde rondes te vliegen en in het geval van bepaalde incidenten of gebeurtenissen (een openstaande deur, een kapotte ruit, een bewegend object) een signaal te versturen naar de meldkamer.

Huizen kunnen op afstand worden beveiligd door in te loggen op het camerabeeld van een drone.
Wie op vakantie is in Spanje kan vanuit zijn strandstoel de drone een rondje laten vliegen in en om zijn doorzonwoning in Almere. Even checken of 2000 kilometer verderop de post niet te hoog ligt opgestapeld, of er geen raam is open gebleven, of er niet nog ergens een licht aanstaat en of de werkster inderdaad is langs geweest.

Drones kunnen worden geprogrammeerd om een bepaald object (bijvoobeeld een auto) of een bepaalde persoon te volgen. Zeker wanneer dit object of deze persoon is voorzien van een zendertje dat door de drone kan worden opgepikt. Op die manier kan een vloot drones om een te beveiligen object heen cirkelen, bijvoorbeeld om de omgeving te observeren of indien nodig het vuur te openen.

12) Sport

Miljoenen kostende camera-systemen aan peperdure armen, kabels en rails zijn in de toekomst overbodig.
Een beetje wedstrijd in het betaalde voetbal wordt over 5 jaar in beeld gebracht door een vloot van drones die iedere vierkante meter van het veld op ieder moment afdekt. Iedere speler heeft een eigen drone die hem volgt. Ook de bal zal door verschillende drones worden gevolgd.

13) Toerisme

Over een paar jaar kies je een vakantie door even live rond te lopen op de gewenste bestemming. Want op het strand in Marbella, Piazza Navona en Trafalgar Square staan permanent drones met haarscherpe camera’s die vanaf uw beeldscherm kunnen worden bediend.

14) Gezondheid en Zorg

Er komt een dag dat ziekenhuizen en verpleeghuizen ontdekken dat standaardrondes veel sneller en goedkoper kunnen worden gevlogen met drones, dan gelopen met mensen. Een controle of een bepaalde patient of bewoner slaapt? De drone regelt het. Medicijnen rondbrengen? De drone kan het makkelijk aan. Via de camera kan tevens worden gecontroleerd of patiënten de medicijnen innemen.

15) Kunst, cultuur en media

De mogelijkheden van drones in kunst, cultuur en media zijn oneindig. Bijvoorbeeld in de fotografie. Drones kunnen foto’s maken vanaf gezichtspunten die eerder vrijwel ondenkbaar waren. Zoals architectuur-foto’s op enige meters afstand van zeer hoge delen van gebouwen. Of nieuwsfoto’s genomen op slechts enkele meters afstand van een brandend gebouw of vanaf de rand van een actieve vulkaan of boven een door lava ondergelopen gebied. Drones kunnen worden gebruikt in lichtshows of om hologrammen op alle gewenste plekken te projecteren. Drones kunnen worden ingezet voor de restauratie van monumenten of kunstwerken, enzovoort.

DIT IS DEEL 3 VAN EEN 4-DELIGE SERIE OVER DRONES
Ga verder naar deel 1 van deze series over ‘drones’.
Ga verder naar deel 2 van deze series over ‘drones’.
Ga verder naar deel 4 van deze series over ‘drones’.


(2189 views)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*