15 Redenen waarom ‘drones’ de wereld gaan veranderen (deel 4)


drone

Een drone is een onbemand en op afstand bestuurbaar vliegtuigje. De Amerikanen hangen er de laatste jaren wapentuig onder en knallen er terroristen mee van hun bed. Dit is deel 4 in de serie “15 redenen waarom drones de wereld gaan veranderen”.

De ellende van drones…

Het is niet alleen de bedoeling om met deze serie artikelen te wijzen op alle fraaie mogelijkheden van drones.

Want een belangrijk deel van wat de normale burger gaat merken van drones, betreft de ellende die door veel drones gaat worden veroorzaakt. Nog niet nu, maar binnen een paar jaar…

Want zoveel nuttige en leuke toepassingen ik kan verzinnen voor het gebruik van drones, zoveel manieren zullen er zijn om de apparaten te misbruiken. Want zelfs met een zak graan, bedoeld voor hongerige kinderen, kun je iemand op zijn kersepit slaan.

Binnen een paar jaar heeft Jan en Alleman een drone in huis.
Die dingen zullen massaal door de openbare ruimte vliegen.

Ze zullen soms neerstorten in winkelstraten of op snelwegen.
Daarbij zullen wel eens mensen gewond raken.

De opgeschoten jeugd gaat met drones op stranden, pleinen en recreatiegebieden spelen.
Ook daar zullen de apparaten nu en dan in het publiek neerstorten.
Die dingen zullen soms niet hoog in de lucht vliegen maar gewoon op ooghoogte door de straat scheren. Dus het zal niet lang duren voordat zo’n ding tegen iemands hoofd aanvliegt. Over enkele jaren durven ouders in sommige straten hun kinderen niet meer buiten te laten spelen omdat de lokale jeugd net met een drone-race bezig is.

Voordat het zover is zullen steeds meer auto’s en gebouwen worden beschadigd door drones.
En de daders, dus de eigenaren van deze drones, die zijn natuurlijk nergens te bekennen.

In sommige gevallen zullen drones hulpeloos in bomen op op daken blijven hangen.
De gebruikers zullen dan de meest dwaze capriolen gaan uithalen om hun speeltjes terug te krijgen.

Grappenmakers en gefrustreerderen zullen drones gebruiken om door het raam van hun buren naar binnen te gluren. De videobeelden van door drones gefilmde (half)naakte buurvrouwen gaan wij steeds vaker op het Internet terugvinden.

Echte gevaarlijke idioten gaan drones gebruiken als instrument voor afrekening. Voor de zieke criminele geest is zo’n drone niets meer of minder dan een hele zware kogel die de hoek om kan. Tel uit je winst.

Criminelen zullen drones ook gaan gebruiken om panden en terreinen te observeren. Ook zullen zij drones gaan gebruiken om allerlei soorten verboden goederen (drugs, chemicaliën, wapens) te vervoeren en af te leveren. Die dingen zullen natuurlijk weer nu en dan neerstorten waardoor gevaarlijk materiaal op straat belandt.

Dus tegen de tijd dat het flink uit de hand gaat lopen, dus laten wij zeggen in 2017, worden in de Tweede Kamer vragen gesteld over de risico’s van drones.

Enkele jaren later, laten wij zeggen in 2020 komt er in Nederland een wet die het gebruik van drones aan banden gaat leggen. Tegen die tijd is het al veel te laat en zullen nieuwe technologische ontwikkelingen die wet al weer volkomen achterhaald maken.

Dus koop zo’n ding zolang het kan!
Doe er interessante experimenten mee!
Verzin er nieuwe toepassingen voor!
Want een ding weet ik ook heel zeker.
De komende jaren gaan een paar slimme whizzkids miljardair worden met hun (toepassingen voor) drones!

DIT IS DEEL 4 VAN EEN 4-DELIGE SERIE OVER DRONES
Ga verder naar deel 1 van deze series over ‘drones’.
Ga verder naar deel 2 van deze series over ‘drones’.
Ga verder naar deel 3 van deze series over ‘drones’.


(2555 views)