Absurd hoge golven aan tropisch strandje


Het bovenstaande filmpje heeft voor mij een zeer hoog WTF-gehalte. In eerste aanleg kon ik niet geloven wat ik zag. Maar na het filmpje herhaaldelijk te hebben gezien denk ik dat wij hier zien echt gebeurt.

Kennelijk vertoeft hier een handje vol toeristen aan een warm strand dat is ingesloten door een rotswand van wellicht een meter of 10 hoog. Achter die rotswand ligt een woeste zee die zeer hoge golven produceert. Die golven zijn zo hoog dat zij op zeker moment over de rotswand heen slaan. Het gaat niet om een paar spetters maar duizenden liters water. Duidelijk zichtbaar is dat de feitelijke waterlijn van sommige golven boven de top van de rotswand ligt.

Als ik er had gezeten had ik mijn kinderen subiet uit het water getrokken en het strand direct verlaten.

Op het filmpje zie ik echter niemand die zich enige zorgen lijkt te maken om de golven. Sterker nog, die mevrouw op de voorgrond in de strandstoel, zij lijkt er niets van te merken. De meeste mensen die wel zien wat er gebeurt blijven een beetje schaapachtig naar de golven kijken. Zij lijken in geen geval bezig met een afweging van de risico’s.

Wat ik ook niet goed begrijp is hoe het komt dat die golven zo hoog zijn zonder dat de badgasten van het strand waaien. En als die golven zo hoog zijn, waarom vinden ze dan geen weg om dat rotswandje heen om onze badgasten van achteren te besluipen?

Tja, al die zaken kan ik mij veilig vanachter mijn beeldscherm afvragen. Maar zelfs in een 640X480 resolutie krijg ik de kriebels van deze beelden. “Mensen, ga daar weg!”, hoor ik mijzelf tegen mijn beeldscherm roepen. Maar niemand luistert natuurlijk. Wat zou jij doen: blijven of vertrekken?

golf


(2824 views)