Het complot van overheid, banken en media


Complot-denken is vooral in de Verenigde Staten erg populair. Meestal ben ik daar niet van. Maar deze keer heb ik een eigen complot-theorie: de economische recessie wordt misbruikt door een complot van overheid, banken en media. En dat complot loopt inmiddels gierend uit de hand. Lees en huiver.

In een vorig artikel ben ik uitgebreid ingegaan op de ‘noodsteun’ die de laatste maanden royaal door onze overheid wordt verstrekt. Die noodsteun, feitelijk gewoon uw en mijn belastinggeld, komt terecht bij de banken en nu ook de media, sektoren die de afgelopen tien jaar door slecht management in problemen zijn gekomen. Dat heeft niets te maken met de recessie van de afgelopen maanden.

Is het niet merkwaardig dat onze overheid probeert de economie te redden door uw en mijn belastinggeld te pompen in bedrijven die hebben laten zien dat ze daar niet mee kunnen omgaan? Om te laten zien waarom dit gebeurt is het belangrijk te weten er nu als grote winnaars uit de economische recessie komen.

Ten eerste zijn dat diverse banken en verzekeraars, vooral Fortis, ING en AEGON. Die krijgen miljarden Euro’s overheidssteun, een vrijbrief om duizenden werknemers te ontslaan en een unieke kans om voor een spotprijs hun eigen aandelen terug te kopen. Daarbij wordt het gepruts van hun falende managers verdoezeld door het aantreden van nieuwe directies. De slecht presterende managers mogen met een mooie doorbetaling genieten van een vervroegd pensioen.

De tweede categorie grote winnaars vindt u bij de media, zoals kranten, televisie en radio. De inkomsten van deze sektor worden al 10 jaar volledig uitgehold doordat partijen zoals Google een succesvol advertentie-model op het Internet toepassen. Daarbij is er al jaren geen echt nieuws meer. De voortslepende oorlog in Irak levert nauwelijks nog interessante berichten op. Dus er is weinig kans voor redacties en journalisten om zich te bewijzen. Maar de economische recessie, die is om van te smullen. Een waar geschenk voor de media! Tegenwoordig staan de kranten, tijdschriften en tv-magazines weer vol met berichten over instortende beurskoersen, winstwaarschuwingen, alarmerende onderzoeken en commentaren van analisten. En ook de heroïsche artikelen over hoe onze regering de economie redt doen het erg goed bij het publiek. Daarbij valt op hoe weinig kritisch de media zijn over het optreden van deze regering. Als klap op de vuurpijl krijgen de media de kans om met de noodsteun van de overheid hun verouderde redacties en bedrijfsmodellen op de schop te nemen en te investeren in modernisering.

Er is een derde grote winnaar in deze economische recessie. Dat is de overheid. De regeringspartijen staan er al jaren beroerd voor in de peilingen en zijn hard op weg naar een historische nederlaag in de verkiezingen. Wat zij nodig hadden was een gewillig slachtoffer dat gered kon worden. Gelukkig waren de banken in nood en konden Balkenende en Bos met uw en mijn belastinggeld de held uithangen. Op die manier lijkt ons kabinet toch weer te bestaan uit flinke mannen en vrouwen die dit land daadkrachtig besturen. Ze zouden er zomaar de volgende verkiezingen mee kunnen winnen.

Het complot was dus simpel. De door slecht management op de rand van de afgrond balancerende banken hadden geld nodig en een excuus om veel mensen te ontslaan. Deze slachtoffers hadden een redder nodig. Onze regering bevindt zich dicht bij een historische verkiezingsnederlaag en had juist een slachtoffer nodig om vervolgens zelf als redder te kunnen optreden. Om dit heldhaftige optreden in beeld te brengen waren de media nodig. In ruil voor hun loyale medewerking aan dit toneelstuk krijgen zijn nu een tas met belastinggeld.

U gelooft er niets van? Er komt een parlementair onderzoek naar de manier waarop onze regering de economische recessie aanpakt. Misschien gebeurt dat omdat meer mensen in een complot geloven. We gaan het zien…


(5259 views)

9 Comments on Het complot van overheid, banken en media

 1. Allochtoon // January 25, 2009 at 9:25 pm //

  Dit kon best wel eens kloppen was het niet dat het optreden in de ogen van hersenloze mensen (90 % van de bevolking) Dit nooit zullen snappen.

  Dit complottheorie is dus geen complot, maar volledige waarheid in de vorm van de 11 september 2001 (iets minder hard) uitgevoerd. Dit gebeurd uiteraard 1 keer in de zoveel tijd, dus niet echt raar!

 2. Hallo,

  Is het niet al jaren duidelijk wat de overheid, de banken (kortom, de economische giganten die de echte touwtjes in handen hebben), en (waarschijnlijk) de media voor ogen hebben??

  Zoals bekend is er in de geschiedenis van de mensheid nog nooit een overheid geweest die gebaat was bij geschoolde mensen, daarom zorgden zij ervoor dat alle mensen die scholing ontvingen in hun eigen rangen terecht kwamen, of in een positie daaraan gekoppeld, eenieder die van geboorte slim was werd “verwerkt” in het systeem, hetzij opgenomen in het systeem, of de overheid zorgde ervoor dat deze mensen stil werden gemaakt.

  Vandaag de dag, na jaren van lobbyen in het verleden door dezelfde overheid, is de economische positie van een gezin dermate belangrijk geworden dat, om de tweede of zelfs derde auto, het (te dure) koophuis, en alle andere luxe artikelen te kunnen betalen beide ouders over het algemeen een baan hebben, en daardoor minder tijd voor opvoeding, tel hierbij de trend op dat het, na jaren van trendsetten, een feit is dat voor je dertigste aan kinderen beginnen word gezien als een teken dat je geen deel neemt aan de economische hoofdstroom, en “het zal wel een “moetje” zijn geweest”.

  Wat is het resultaat van bovengenoemde trends?

  De kinderen, vandaag de dag, worden lakser opgevoed, omdat als je op je dertigste kinderen krijgt, en een baan hebt, je geen zin hebt om daarnaast ook nog eens een strakke regelgeving aan je kinderen te geven, laat staan op je zesenveertigste nog een puber de les lezen, resultaat??

  Onze kinderen worden dommer en dommer, kijk maar om je heen, wie zijn ogen open houd, ziet de terugkeer van het proletariaat, de (ongeschoolde) massa van weleer, die niets afweet van politiek, of geen zin heeft om verder te kijken dan de neus (de media) lang is.

  Hierdoor kunnen de regering en de grootgeldbezitters de burgers van morgen alles wijsmaken wat ze maar willen, en de burger zal het slikken voor waarheid, zegt de media dat iemand iets goeds doet?? dan is ie een goed persoon, en vice versa.

  Deze strategie is onlangs nog beproefd toen dr. Osterhaus of hoe hij ook heettee alle idioten bang wist te maken door een media hype op te zetten over de mexikaanse griep (gewoon een griepje, iets dat nou eenmaal ieder jaar terug komt), het resultaat??

  De burger was bevreesd, tenslotte had een expert in de media gerept over de grootste doemscenarios, en hier komt ie…

  Wie wist er na veel hopen en bidden van de burgers plotseling te komen met een vaccin, waarvan de NL overheid er miljoenen heeft ingeslagen?
  Jawel, de Pharmaceutische industrie, een van de grootse spelers op het gebied van het grote geld!

  Nu blijkt dat het gewoon een griepje is, maar ondertussen zijn er miljoenen uitgegeven voor deze onzin, en wat dacht u het gigantische overschot aan vaccins tegen baarmoederhalskanker die uw overheid heeft ingeslagen?

  Deze wereld word geregeerd door mensen voor wie geld niet meer iets is waar je brood van kunt kopen, maar waar iedere extra miljoen of miljard op die bankrekening een offer is aan hun geld god, want ze kunnen al dat geld onmogelijk ooit nog opmaken, dus waarom maar steeds meer willen over de rug van anderen, zelfs liefdadigheid is een industrie waaraan mensen extreem rijk worden en u weet het!!

  Mensen in de westerse wereld, wij die de luxe hebben om niet alleen maar op zoek te zijn naar wat we morgen moeten eten, open uw ogen voor het complot, het is er, en het zorgt ervoor dat in Afrika nog steeds mensen sterven van honger, en ziektes waarvoor allang een vaccin zou bestaan als ze meer geld hadden om aan de grootgeldbezitters te geven!!!!

  Zo, dat moest er even uit :)

  Bedankt voor uw aandacht, en vriendelijke groet,

  De witte Raaf

 3. Administrator // October 22, 2009 at 6:38 pm //

  Beste Witte Raaf,

  Dank je wel voor je geweldige commentaar!

  Hans

 4. gaaf artikel en 1 hele mooie reactie graag wil ik ook nog want kwijt ik ben 18 en dus 1 van de nieuwe volwassenen en wat word gezegt is waar mensen raken in een sleur van werk of school iedereen doet het dus het is normaal maar hierdoor word niet meer nagedacht over belangrijken dingen.

  Bijv de hoeveelheid belasting word betaald of de regering die het bedrag voor haiti verdubbeld halo dat is mijn belastinggeld wat word weg gegeven en zeker te weten bij de rijken eindigt en een klein deel maar bij de mensen die het nodig hebben.

  Ook wil ik er op wijzen dat de voorzitters van de liefdadigheids wonen in groote huizen rijde mooie auto’s en verdienen tonnen maar waarom kunne ze niet met een normaal salaris auto en huis leven en hun geld aan de armen geven daar staan we toch voor.

  En dat de overheid niet helemaal zuiver is was ook al lang duidelijk ik herhaal even de moord op pim fortyn. iemand die op kwam voor de dieren haha laat me niet lachen en nog meer onschuldigen berichten. Gelukkig waren er mensen die nadachten en toevallig wisten dat hij als enige tegen het gevechtsvliegtuig was wat amerika miljoenen opleverde de man die daar over ging was een paar dagen daarvoor nog op gesprek geweest bij pim maar dat word glas hard ontkent terwijl er bewijzen zijn. De regering wilde graag amerika te vriende houden en hoe kan dat beter dan door miljoenen aan ze te geven voor een vliegtuig wat we toch niet nodig hebben maar wel handig is om hun te helpen. gelukkig stak er iemand een stokje voor dacht ik maar nee deze man werd omgelegt door iemand die opkwam voor de diere ???????? allemaal heel vaag ook waren het profecionele schoten van een getraine schutter want ben je dat niet schrik je je dood na het eerste schot en zijn de andere 2 niet eens meer in de buurt ik spreek uit ervaring ook bleek de fbi ook in nederland te zijn rond dat moment. Heel toevallig blijken er ook verschillende kogels te zijn gevonde was er een getrainde fbi er bij ik wil niet stoken maar we worden dom gehouden door de regering zodat hun alles kunnen doen en expirimenteren wat ze willen duizende films zijn er over het controleren van de bevolking zodat hun de macht hebben.

  ik hoop dat onze stem eens word gehoord en dat waarheid door leeft

  MVG

  Michiel

 5. Het schijnt dat de banken er inmiddels weer aardig bovenop komen. Wanneer krijgen we onze belastingcenten weer terug van deze graaiers? Voorlopig gaan de belastingen vooral omhoog. Is dat niet gek? Die banken spelen weer mooi weer van ons geld. terwijl wij worden uitgemolken.

 6. Het is een regelrechte schande. Die banken verzieken zelf de boel en dan moeten ze gered worden met ons zuurverdiende geld. Hoe is het toch mogelijk dat die banken in de problemen kwamen? Tientallen jaren achter elkaar hebben miljoenen mensen er hun geld naar toe gebracht. Hoe bont moet je het dan maken om toch nog miljardensteun nodig te hebben. Wat hebben ze al die tijd met ons geld uitgespookt?

 7. Ik begin ook door te krijgen hoe het allemaal in elkaar zit.Ik heb lang geloofd in een hemel op aarde.Ik was altijd goed gelovig en behulpzaam.Dit heeft voor mij mijn ondergang betekend.We leven in een duivelse wereld.En dit komt vooral door de overheid en boven macht.{New world order].Twee jaar geleden heb ik een woning gekocht tegen een veel te hoge rente.Eigenschuld,[gedeeltelijk maar ik had een droom en ben hiervoorgegaan.Ik heb me twee jaar lang weten te redden en me scheel betaald aan hypotheek rente en belasting.Toen trok ik het niet meer,door de crises die ik niet heb zien aankomen,is mijn bedrijf falliet.En zit ik nu ziek thuis en ben alles kwijt.Ik ben een alleen staande moeder met een dochter van tien.Wij krijgen GEEN HULP van de OVERHEID! En dan heb je altijd netjes je belasting betaald.ZE maken het onmogelijk voor je.Ze willen dat je naar de klote gaat.Kennen jullie instantie BBZ? Die horen er te zijn voor mensen die een eigen bedrijf hebben en die door de crisis in de problemen zitten.Ik ben daar gaan aankloppen en mijn situatie uitgelegd.Ze konden mij niet helpen omdat mijn bedrijf toen niet levensvatbaar wasi.v.m mijn hoge hypotheek.Waarom denk je dat ik bij jullie aanklop?
  Ze maken reclame en bieden zogenaamd hulp.En dan verzinnen ze een reden om je af te wijzen.
  Ook mijn hypotheek verstrekker zal van de overheid zijn.Zij vroegen een rente van 9,8%. Nu besef ik dat is deze tijd alleen maar deze bank heb gespekten het huis nooit van mij zal worden met deze rente.Zij lachen zich dood.Het is mijn eigenschuld maar ik begreep toen niet wat ik nu begrijp.
  En zo speelt er nog veel meer.Wat dachten jullie van Chemtrails? {Kijk op niburu]
  Ze maken ons ziek! We moeten wakker worden.

 8. Administrator // September 24, 2010 at 3:58 pm //

  Hallo D.G.,

  Bedankt voor je interessante maar ook tragische verhaal.
  Het is belangrijk dat mensen in een situatie zoals de jouwe hun geluid laten horen.
  Ik hoop dat je er begrip voor hebt, maar ik heb de laatste zin in je commentaar geschrapt. Ik begrijp dat die zin als (cynische) grap was bedoeld, maar ik vond de uitspraak niet geschikt voor mijn website. Voor het overige, bedankt, en wie weet hoeveel mensen je reactie lezen. Veel succes en sterkte met alle ellende!

  Hans

 9. niet belangerijk // October 15, 2011 at 12:55 pm //

  Hoi

  Ik volg het nieuws nu al geruime tijd, zowel in nederland en zoals je het noemt de amerikaanse complotstheorieen…
  Ik ken een hoop mensen (niet zozeer via het internet) die dit ook doen.
  Een aantal hiervan zijn hackers
  Deze mensen hacken informatie puur omwille van het doorgeven van informatie geen pesterijen

  Een hoop dingen zijn nu al waarheid (niet alleen in amerika maar ok straks hier) en gaande het duurd niet lang voordat je martial law ook hier in nederland hebt.
  Houdt in: een ieder die anders denkt alszijnde de regering en haar overtuigingen wordt bestempeld als een terrorist…
  Aka a:meaning: ik en iedereen die anders denkt over de crisis als dat gene wat hun doen zijn straks terroristen en een gevaar voor het land…

  Daar sta je dan met je laat de leeuw niet in ze hempie staan! Ons vaderland die ons veraad!

  Verder Wat een hoop mensen niet begrijpen is inderdaad het ineternet wordt beheerd door de regering en met name google…
  Alles wat wij doen(internet gebruikers), kan gezien worden door de overheid… Alles wat wij plaatsen ook, nu zijn er manieren waarop men dingen kan plaatsen op externe schijven(hackers doen dit vaak) waardoor het niet verwijderd kan worden…
  Deze informatie kom je feitelijk alleen tegen door te spitten op zoveel mogelijk undergorund sites als het ware…(Ze hebben ongetwijfeld andere manieren om er voor te zorgen dat je die info niet kan bekijken simpel weg je computer vast te laten lopen of een ban te zetten waardoor je tijdelijk geen enkele verbinding meer hebt en jij maar denken vreemd storing…

  Hoedan ook kan er dieper op ingaan, maar een hoop filmpjes met complots theorieen geplaatst. Bevatten vaak expres fouten en heel veel fantasie waardoor men denkt “moet ik dit geloven” niet wetend dat deze filmpjes zijn geplaatst door steevast een aantal mensen. Die dit doen weer in opdracht van. Bepaalde mensen…
  Want onze overheid wordt geleid door een selectief “vrienden”groepjeze dragen verschillende namen over de eeuwen heen, en veranderen constant, ook heb je verschillende takken wat het bemoeilijkt de werkelijke “elite” te vinden…(Er zijn documenten en een ervan is opgezet door de lieve vader van beatrix zelf, na zijn dood heeft zei z’n plaats ingenomen) men weet dat ik nu doel op de bilderberg
  Om er maar een te noemen.
  Deze zogenaamde elite zorgt voor al deze cherade, lachend kijken zei naar nieuws films en tvseries waarin constant stukjes in verwerkt zijn wat ons boodschappen geeft over wat gaat komen…
  Niet zozeer als vermaak, nee nog veel sinisterder…
  Men die wakker is en op de hoogte kan haast voorspellen wat er gebeurd en sommige doen dit ook, ze zijn geen wonderbaarlijke paranormale mensen(uitzonderingen daar gelaten)maar mensen met informatie van binnen uit, of mensen die wakker zijn en het nieuws niet hersenspoelend kijken, maar naar de fouten die ze maken!
  En die zijn er genoeg bijv. Ik keek cnn op het moment dat de eerste beelden live werden uitgezonden toen die bruger oorlog in syrie echt los begon te barsten (zogenaamd omdat vrijheidsvechters aanvielen)
  Nietwaar de eerste beelden zijn halverwege uit de lucht gehaald en geluid werd uit gezet…
  Wat zag je.. Deze mensen liepen met witte zakdoeken. Naar het leger toe (het amerikaanse niet het syrieseleger) en het amerikaanse leger opende vuur…
  Reclame en de eerste beelden waren weg en je zag alleen mensen beschoten worden en gewond weg rennen. En zei waren begonnen de verzetters…

  Laten we eerst kijken wat het woord verzet betekend…
  Je verzet je tegen geweld of enige misdaad dat je wordt aangedaan….

  Constant herhalende beelden laat je geloven dat het waar is zo niet en je laat je horen dan zullen 20 andere mensen die het zelfde nieuws keken zeggen dat je niet goed wijs bent…

  Nu naar de crisis… Deze mensen regeringsleden olliemaatschapijen, de koningin zelf (met haar andelen in de olie), andere staatshoofden/presidenten zo’n beetje alles in hogere kringen verdiend aan deze misselijkmakend opzettelijk uitgedacht bloed plannetje, genoemd de crisis…
  Voor hun is dit wachten op de finale, als de tyfus zooi uitbreekt zitten zei in hun bunkers en odergrondse schuilkerders(militairebasis)… Terwijl de halve wereld elkaar uitmoord, ze spelen alles en iedereen tegen elkaar uit en wij maar doodleuk geloven in deze mensen…

  Walgelijk!sorrie ik maak de tekst veel langer als verwacht, maar mensen wees gewaarschuwd dit is geen klein onderwerp!
  Het complot loopt al eeuwen terug!

  Het is voor deze mensen gewoon een spel en een eer wie de wereld in totale chaos kan storten zodat men smeekt om totale controle!

  Er zijn genoeg mensen die nog wakker zijn, ende zelfde technologie tegen hen gebruikt en dit vrezen zei, want hoe maak je mensen wakker?
  Door ze uit dat dagelijkse sprookje te halen wat maatschapij wordt genoemd kortom doorbreek de sleur van het contineu de zelfde herhalingen kijken op het nieuws of kijk kritisch en je ziet het vanzelf… Wanneer je de eerste tekenen ziet endeze niet negeert gaan je hersenen het hersenspoelende proces vanzelf afstoten…
  Waardoor je echt voor jezelf leert denken en niet als een schaap het denken van de maatschapijstaven aanhoudt want dat is normaal..
  Dat is hoe zei willen dat jij denkt!

  (Wil niet zeggen dat je jezelf als een of andere spychopaat moet gaan gedragen en hele raare moordende/ sexueele denkwijze dr op na hoeft te houde, want dat is want men verwacht als je niet aan maatschapelijkke maatstaven houdt.)

  Voor mensen die meer info willen zoek niet langer op google alleen, die is zwaar gecensureerd (dat is ook de reden waardoor je 9/10 niet de juiste info meer vind en 5 jaar terug. Direct)
  Ik ga geen sites neerzetten dat zou het te makkelijk maken voor hen die. Deze info niet aan het licht wil hebben…

  Maar kijk een voor de gein naar een kaartspel wat in 1995 uitgebracht werd Illuminati game card
  (ofwel informatie onder een ingenieuze manier naar buiten te brengen om mensen te waarschuwen) als je de kaarten bekijkt kan je er o.a 9/11 aanslag uit halen de japanse vlag met een nucleaire reactor op de achtergrond en inde tekst onderin dissasters. Gecombineerde rampen en zo nog een heleboel kaarten die andere ramppen voorspellen…
  Nog eentje danook een bekende: de olie BP ramp zie je een foto inde krant van een vogel met olie over zich heen die zelfde foto staat in het kaartspel afgebeeld op een kaart (alleen dan getekend)…
  Raar. Ja toch onthoud 1995 is het spel uitgebracht!
  De maker hiervan heeft een jarenlange strijdt gehad voor het gerechtshof met de fbi. En cia o.a, maar kreeg constant gelijk omdat hij dit als een spel uitbracht…
  Hoe hij aan de informatie kwam: deze man was met computerspellen bezig en speelde informatie door narmaliter was de bedoeling ongelezen, maar na het lezen van de documenten wilde deze man de informatie op een of andere manier vrij geven.

  Veel succes met je info en kijk uiit wat je doet…
  Volgen doenze je nu al! Je mobieltje zo leuk…. Zelf uit laat hij zien waar je bent en eventueel kunnen ze hem uit nog laten afluisteren … Enigste manier waarop je niet te traceren bent is je baterij dr uit trekken!

  * even voor de mensen die denken dat ze gevolgd worden, of het onderwerp aansnijden neem gewoon voorzorgsmaatregelen…
  Deze mensen zijn je vrienden niet maar je vijanden en onderschat ze nooit…

  Even voorde duidelijkheid ik ben geen spychopaat omdat ik zeg vijanden, maar iemand die het niet goed met mij voorheeft noem ik geen vriend!

  Wordt wakker!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*