Hans Netten op BBC Radio en CNN Online

In 1997 startte ik mijn eerste website: The High-Rise Pages, een van de eerste websites ter wereld over het onderwerp hoogbouw. Het resultaat: enkele miljoenen bezoekers en de site werd onder andere aanbevolen en besproken door Yahoo, Microsoft en CNN. Ondanks dat de site tegenwoordig volkomen achterhaald is en het succes meer geluk dan wijsheid lijkt, was de inhoud zelfs aanleiding voor de BBC Radio om mij te interviewen over mijn visie op internationale ontwikkelingen op het vlak van vastgoed.

Het succes van deze site oversteeg mijn verwachtingen ruimschoots. Hieronder enkele wapenfeiten.

The High-Rise Pages behoorde tot de eerste 0,5% van alle websites op het Internet.
De overige 99,5% kwam daarna. Het was een van de eerste websites ter wereld over het onderwerp hoogbouw.

Enkele miljoenen belangstellenden bezochten mijn site.
Daarmee is The High-Rise Pages vooralsnog de best bezochte website die ik ooit heb gemaakt. Hoeveel belangstellenden mijn site hebben bezocht is moeilijk precies vast te stellen omdat de teller-systemen die ik 13 jaar geleden gebruikte niet allemaal meer bestaan. Bovendien heb ik op lang niet alle pagina’s een teller geinstalleerd. Hieronder zie je screenshots van de tellers van twee pagina’s van de site. Alleen al deze twee pagina’s registreerden bij elkaar ruim 1,2 miljoen pageviews.

statistics the high-rise pages
statistics the high-rise pages

Jarenlang was mijn site nr. 1 in Google voor zoektermen zoals ‘tallest building’ en ‘tallest building in the world’.
Wie nu een Google search doet voor “Tallest building in the world” ziet dat ik zelfs 13 jaar later alleen maar Wikipedia en de officiële site van het hoogste gebouw ter wereld boven mij hoef te te dulden. Plus een foute site waar ik hieronder meer over zal vertellen…

Mijn artikelen en zelfs de titel van mijn website worden tot op de dag van vandaag veelvuldig geplagieerd.
Op zich niet leuk. Maar zodra mensen je werk zonder toestemming kopiëren is dat meestal een bevestiging van enig succes. Ik zou nog over een foute site vertellen? Deze site die zich ‘tallestbuildingintheworld.com’ noemt opent al jaren prominent met een van mij gestolen tekst. Zie dit artikel van mijn hand voor de originele tekst.

Volgens Internetbedrijf Nedstat was mijn site herhaaldelijk (op 28, 29 en 30 oktober 1997) de best bezochte ‘personal homepage’ van Nederland.

Mijn site werd besproken en aanbevolen door onder andere Yahoo, Wired, Scientific American, Microsoft, Netscape en NRC Handelsblad.
Zie de afbeelding hieronder voor de bespreking door Yahoo. Klik op de foto voor een vergroting.

The High-Rise Pages on Yahoo

Zelfs de website van CNN besteedde aandacht aan mijn site.
‘It’s interesting, we promise’, aldus de redactie van CNN-Interactive.

Naar aanleiding van The High-Rise Pages heeft de BBC Radio mij geïnterviewd.
Het interview was een tijd lang te downloaden op de site van de BBC. Hieronder een korte samenvatting van het interview.