CBS doet weer geld verspillen


Rond de feestdagen geeft u graag een beetje extra geld uit. Ook al liggen de winkels vol met overbodige prullen, u tast graag diep in de buidel om die paar centjes die u aan het einde van het jaar over hebt te doen rollen. Dat is immers gezond voor onze economie. Bij het CBS denkt men er precies zo over. En dat de buidel aldaar gevuld is met uw belastinggeld mag de pret niet drukken. Heerlijk, zo vlak voor de Kerst doen ze bij het CBS nog maar eens een overbodig onderzoek!

Want tot welke opzienbarende conclusies is het CBS deze keer gekomen? Houd u vast, het is weer reuzespannend:

Mensen met ernstig overgewicht zijn ongelukkig! Het CBS heeft kennelijk onderzoek nodig om dat te ontdekken. Natuurlijk zijn dikzakken ongelukkig! Ze kunnen nauwelijks bewegen, niemand vindt ze aantrekkelijk en in het vliegtuig moeten ze voor twee stoelen betalen. Zou u daar gezellig van worden?

Maar er is meer. Ook rokers blijken ongelukkig. Rokers zijn verslaafd aan peperdure rotzooi waarvan het gebruik op steeds meer plekken verboden is. Het CBS dacht: zouden ze daar nu wel of niet vrolijk van worden? Onderzoekje!

Maar het CBS heeft nog een interessante ontdekking voor ons: mensen die bovenmatig veel alcohol drinken zijn ook al ongelukkig. Natuurlijk zijn dronkenlappen ongelukkig! Dat is überhaupt de reden waarom ze naar de fles grijpen. En als ze eenmaal 10 whiskey per dag achterover slaan en hun vrienden, baan en rijbewijs zijn kwijtgeraakt, dan wordt het natuurlijk alleen maar erger. Wie bij het CBS twijfelde hier zodanig aan dat hij het nodig vond om hier een onderzoek aan te besteden?

Om het CBS voor verdere dwalingen te behoeden wil ik graag de volgende inzichten met deze Haagse denkhoofden delen:

– Onvruchtbare mensen, mensen die net een miskraam hebben gehad of mensen met ernstig zieke kinderen zijn ongelukkig.
– Mensen met longkanker, keelkanker en alvleesklierkanker zijn ook ongelukkig.
– Mensen die zojuist een familielid hebben verloren aan zo’n ziekte zijn ook al ongelukkig.

Ik ga er van uit dat het CBS op basis van deze inzichten haar januari-budget voor overbodige onderzoeken in haar zak kan houden. En nu ik toch bezig ben wil ik ook graag het februari-budget veilig stellen. Daar gaat ie:

– Mensen die veel zwemmen hebben vaker natte haren.
– Op plekken met minder uitlaatgassen is de lucht vaak schoner.
– Mensen met een baan hebben vaker werk.

Indien het CBS dat op prijs stelt ben ik bereid in een volgend artikel de CBS onderzoeksconclusies voor heel 2010 nu al te publiceren. Dit onderzoek betaal ik uit eigen zak en is dus voor de belastingbetaler geheel gratis. Vrolijk Kerstfeest!


(1008 views)