KPN verdient aan telefoonterreur energiebedrijven


Sinds een half jaar heb ik veel last van telefoonterreur door energiebedrijven. Op de meest ongemakkelijke momenten gaat de telefoon over en verschijnt op mijn display de laffe mededeling ‘nummer onbekend’. Dan weet ik het al: de telefoonmaffia van de energiebedrijven maakt weer overuren.

Meestal volgt dan een boel gepruts. Soms gaat de telefoon een paar keer over en houdt het plotseling op. Soms neem ik de telefoon op en hoor ik aan de andere kant van de lijn niets. Soms gebeurt dit wel 3 of 4 keer op een dag. Het betekent waarschijnlijk dat het callcenter van het energiebedrijf een paar nummers tegelijk heeft gebeld en dat een ander slachtoffer eerder heeft opgenomen. Vervolgens wordt mijn verbinding zonder pardon verbroken. Andere keren hoor ik een computerstem die meldt dat ik wordt ‘doorverbonden’. Soms krijg ik ook direct een ‘mens’ aan de lijn.

Het gaat na dit soort gepruts in vrijwel alle gevallen om telefonische verkopers van energiebedrijven. Vanochtend was het weer zo ver. Het begon uiteraard weer met het laffe ‘nummer onbekend’. Vervolgens kreeg ik een mevrouw aan de lijn die ik twee keer vriendelijk en een paar keer minder vriendelijk heb verzocht om het gesprek te beëindigen en mij niet meer te bellen. Zelfs toen bleef ze doorkletsen.

De mensen die zich lenen voor dit soort werk verlagen zich tot het anoniem, ongevraagd en opdringerig lastigvallen van burgers. Ga je schamen en zoek snel ander werk! En waarom maken deze energieboeven zelf hun telefoonnummer niet bekend als ze bellen? Heel erg laf en onbeleefd.

Dit geneuzel kost mij tijd, mijn concentratie wordt er door verstoord en soms bellen die energieterroristen mij zelfs uit bed. En als je dan al zo vriendelijk bent om ze te woord te staan blijken ze volkomen doof voor je wens om dit soort telefoontjes niet meer te ontvangen.

Deze terreur kan doorgaan omdat KPN er geld aan verdient. Want al die verkoopgesprekken duren bij elkaar allemachtig lang. En de energiemaffia betaalt daar een dikke telefoonrekening voor. Kassa voor KPN! KPN vindt het kennelijk minder belangrijk dat haar particuliere klanten worden geterroriseerd.

Ik roep alle lezers op om tips te geven hoe een einde te maken aan de telefoonterreur van de energiebedrijven! We hebben ons lang genoeg door dit soort clubs laten lastig vallen.


(4382 views)

13 Comments on KPN verdient aan telefoonterreur energiebedrijven

 1. Ik heb goede resultaten bij: BEL MIJ NIET op de startpagina. Kijk bij consumenten.
  Succes

 2. Administrator // January 9, 2009 at 4:42 pm //

  Bedankt!

 3. EEN GOEDE TIP IS LAAT VAN JE TEL NR EEN GEHEIM NR VAN MAKEN DAN HEB JE GEEN LAST MEER VAN TELEFOON TERREUR GROETJES VAN MIJ RIA

 4. Ik wordt ook steeds lastig gevallen door verkooptelefoontjes. Ik vraag hoe ze aan mijn nummer komen, en krijg als antwoord dit zelf ingevuld te hebben terwijl ik me hier niet van bewust ben.Iemand anders gebruikt dus zomaar mijn gegevens, wat kan ik hier tegen doen?

 5. Heb de euvele moed gehad om – na MAANDEN van onophoudelijk bellen – (4, 5 keer per dag) eens een keer WEL op te nemen met: “Kap er eens mee, joh”. Nou, dat had ik niet moeten doen!! Die bewuste dag hebben “ze” een kleine 50 keer gebeld, tot half 11 ‘s-avonds (toen zat de dienst er op, zeker??).
  Walgelijke lui bij zo’n callcenter. Puberwraak; men duldt geen tegenspraak enzo. Meisjes, jongetjes: get a life!!!

 6. Jeroen Rijkman // August 15, 2009 at 12:31 pm //

  Het begint vaak met een verhuizing via TNT Verhuisservice (Cendris). Dan zijn je persoonsgegevens ‘verkocht’ en ligt je privacy ongewild op straat. Ga naar Infofilter.nl en laat je ‘filteren’.

 7. Het lijkt er op dat met het belmeniet-register die vervelende verkooptelefoontjes eindelijk tot hjet verleden behoren. Ik heb er gelukkig geen last meer van!

 8. Maar dat de KPN dit jarenlang heeft toegestaan is eingelijk een schande. Ik hoop niet dat die verkopers weer nieuwe trucs verzinnen om je priveleven binnen te dringen.

 9. Administrator // January 15, 2010 at 12:03 am //

  Update:
  Sinds ik mij heb ingeschreven in het Belmijniet-register ben ik verlost van die telefoon-ellende. Als die telecom-terror clubjes een nieuwe truc verzinnen om mij te bellen dan schaf ik denk ik gewoon mijn telefoon maar helemaal af. Dat helpt natuurlijk het beste.

 10. ik wordt ook vaak gebeld door callcenters, eens wezen zoeken op internet en tot mijn verbazing was kpn eigenaar van o.a. dat callcenter. je wordt gewoon genaaid tot en met.

 11. Ik krijg nu steeds vaker van die energieboeren aan de deur. Nu ze niet meer mogen bellen gaan ze langs de deuren. Misschien wel nog vervelender. Er zou ook een wettelijke bepaling moeten komen dat wie een ‘Geen verkoop aan de deur’ sticker heeft niet lastig gevallen mag worden. Pfff, wat een laag volk zeg. Iedere keer verzinnen ze weer wat nieuws om de mensen lastig te vallen.

 12. Jammer alleen dat het gaat om merendeel ip telefonie naar vaste nummers en KPN daar geen reet aan verdiend! Dus voordat je onzin publiceert is misshien maar wat meer onderzoek doen! Het is niet alleen KPN…

 13. Administrator // September 26, 2010 at 10:59 pm //

  Verdient, zou ik zeggen. En hoezo onzin? Ik heb geen enkel bedrag genoemd dat u vervolgens nergens bestrijdt met een ander bedrag.

  Hoeveel is dat precies volgens u, ‘geen r**t’? Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat energiebedrijven dan wel hun telecom leveranciers gratis gebruik mogen maken van het KPN-netwerk.

  Dat niet alleen KPN zich schuldig maakt aan deze praktijken kan best, daar heb ik niets over beweerd.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*