XS4ALL flink ingedut


In december 2008 werd XS4ALL in diverse tests uiteroepen tot ‘beste internetprovider’. XS4ALL gooit al jaren lang hoge ogen en lijkt op basis van dit soort vegelijkingen haar zaken goed op orde te hebben. Hoewel ik de precieze inhoud van deze tests niet heb bestudeerd durf ik vraagtekens te plaatsen bij de waarde ervan. Want na 15 jaar klant te zijn geweest bij diverse internetproviders weet ik inmiddels wat een echte goede provider is. En XS4ALL behoort niet meer tot die categorie.

Bovenstaande werd vandaag geillustreerd door de klantenservice van XS4ALL. Want vanochtend ontving ik een e-mail die volgens de header afkomstig was van en ondertekend was door XS4ALL. XS4ALL waarschuwde in deze mail dat mijn XS4ALL e-mail account binnen enkele dagen zal worden opgeheven omdat mijn inbox te vol is. Wie dat al niet verdacht genoeg vindt werd vanaf de eerste regel getrakteerd op volkomen gemankeerde zinsconstructies.

Wie dan nog geen onraad ruikt wordt in de mail gevraagd om zijn loginnaam en password naar de afzender van het bericht te sturen. En wie vervolgens nog steeds niet doorheeft dat dit een poging tot oplichting is, ziet dat een eventueel antwoord niet naar XS4ALL maar naar een vage partij met een gratis e-mail adres wordt gestuurd.

Tot mijn verrassing had XS4ALL zelf nog niet een waarschuwing naar haar klanten gestuurd. XS4ALL had zelfs nog niet de moeite genomen om op haar homepage melding te maken van deze poging tot oplichting in naam van XS4ALL. Dus heb ik XS4ALL maar even een mailtje gestuurd met het bericht dat schurken proberen in naam van XS4ALL de klanten van XS4ALL op te lichten. Daarop kreeg ik een auto-reply waarin eigenlijk vooral werd gesteld dat ik mogelijk geen antwoord kreeg op mijn melding als ik niet voldoende info aanleverde.

Dan maar even gebeld met de klantenservice van XS4ALL, want dat kan vandaag (zaterdag). Ik mocht het gebruikelijke omslachtige telefonische menu doorlopen met opties die allemaal geen betrekking hebben op wat ik te melden heb. Dus kies ik maar voor de optie ‘klacht’. Een computerstem stelt dat ik een klacht per brief of fax moet sturen en de verbinding wordt automatisch verbroken.

Dus maar weer opnieuw gebeld en een andere willekeurige niet relevante optie gekozen. Nu kreeg ik een echte mevrouw aan de de telefoon. Om een lang verhaal korte te maken. Mijn melding per e-mail kon zij niet vinden, de afdeling die er over gaat werkt pas weer op maandag (Dat is 2e Paasdag, dus ze zal wel dinsdag bedoelen) en in verdere details was ze niet geinteresseerd.

Het gevolg is dat mogelijk vele klanten van XS4ALL een mail hebben gekregen van oplichters die zich voordoen als XS4ALL. Namens XS4ALL maken zij de klanten aan het schrikken en proberen ze de klant zijn loginnaam en password te ontfutselen.

En wat doet XS4ALL? Niks. Die wachten 3 dagen en zien dan wel of de klanten klagen. Pikant detail: het belangrijkste nieuws van XS4ALL deze week is: ‘XS4ALL start campagne veilig internetten’. Maar weet XS4ALL zelf nog wel wat veiligheid op het Internet precies inhoudt?


(1919 views)

3 Comments on XS4ALL flink ingedut

 1. Hans,

  xs4all is al enige tijd gewoon een marketing-frontje van kpn…

  Weltrusten :)

  Jeroen

 2. Administrator // April 12, 2009 at 11:40 am //

  Hallo Jeroen,

  Bedankt voor je reactie. Ik denk dat je gelijk hebt. Sinds XS4ALL in handen is van KPN lijkt er toch een en ander te zijn veranderd in de kwaliteit van de dienstverlening. Het voorbeeld dat ik in het artikel noem had 10 jaar geleden nooit kunnen gebeuren. In die periode trokken de jongens en meisjes van XS4ALL gewoon het hele weekend door als er iets aan de hand was. Wie service op dat niveau wil moet tegenwoordig zijn heil zoeken bij kleinere onbekende providers.

 3. En boardmember SNS Rob Langezaal zit in het innovatieteam van Xs4all voor de marketingactiviteiten….Geld, geld, geld

  Heb ooit een rondleiding gehad door het kantoor van Xs4all en idd, de bovenste verdieping is voor de ‘nerds’ (lees softwarearchitecten). Beginnen om 16:00, met pizza en spelen af en toe een potje flipper tussen de bedrijven door. Dat is de Xs4all waar ik ooi zo gecharmeerd van was. Ik heb dan ook al lang geleden mijn abo opgezegd.

Comments are closed.