Wie ik ben en wat ik doe

Hallo! Ik ben Hans Netten. Ik verdien de kost als docent aan De Haagse Hogeschool en de Hochschule für Wirtschaft und Recht in Berlijn. Ik vind mijn werk leuk, heb een fijn gezin en woon best gezellig. Kortom, ik heb het zo slecht nog niet.

Juist daarom realiseer ik mij dat niets voor eeuwig is.
Helaas, op een dag dooft het licht en is dit mooie leven simpelweg voorbij.

Daarom heb ik mij voorgenomen in de tussentijd af en toe iets te doen waarmee ik mijn dagelijkse bezigheden ontstijg. Bij voorkeur doe ik dingen waarvan ik achteraf het gevoel heb dat ze spannend, maf, creatief, vernieuwend of ludiek waren. Niet omdat ik denk dat ik denk dat ik daar talent voor heb maar omdat ik er lol in heb.

Met meer geluk dan wijsheid boek ik soms resultaten waar ik mij over verras: een interview op BBC Radio, met mijn foto op de voorpagina van de krant, een website die door miljoenen mensen werd bezocht, een Youtube-kanaal met 180.000 abonnees, enzovoort. Op dat soort gebeurtenissen kijk ik met plezier terug. Want het laat zien dat je heel ver kunt komen door gewoon te doen waar je zin in hebt. Zonder dat je daar bewezen talenten of erkende diploma’s voor nodig hebt.

Met www.hansnetten.com wil ik een aantal zaken die ik doe documenteren en tonen aan het publiek. Al doende ventileer ik ook mijn mening over allerlei zaken. Niet omdat ik er verstand van denk te hebben. Maar omdat ik er iets bij voel en dat wil delen met mijn omgeving. Het gaat dan vooral om zaken die mij, vanuit mijn leefstijl en positie in de samenleving bezighouden. Misschien voel jij je ook betrokken bij de onderwerpen waarover ik schrijf. Denk daarbij aan zaken zoals economie, de huizenmarkt, films, reizen, religie, gezondheid, enzovoort. Misschien ben je het van harte met mij eens of misschien denk je juist dat ik onzin verkondig. Het mooiste zou ik het vinden als je op mijn site zaken tegenkomt die je interessant of vermakelijk vindt. Als dat zo is ben ik tevreden. Ik kan het natuurlijk niet iedereen naar de zin maken en zie dat ook niet als mijn taak. Gelukkig zijn er nog miljoenen andere plekjes op het Internet waar je iets anders kunt vinden dan mijn geschrijf.

Tja, zo’n site over mijzelf wekt uiteraard de indruk dat ik erg ijdel ben en een groot ego heb. Daar kan ik helaas niets zinnigs tegenin brengen. Bedankt voor uw aandacht en wellicht tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Hans Netten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.