TNT Post logo

TNT Post levert prutswerk van epische proporties

Enkele jaren geleden wilde ik graag een postbus huren bij TNT Post. De ervaring die ik sinds die tijd met TNT Post heb opgedaan is verbijsterend. Nooit eerder heb ik een bedrijf meegemaakt dat zo hard haar best deed om klanten te schofferen en beschadigen.

Ik had mij voorgenomen om die narigheid verder te laten rusten. Maar vandaag kreeg ik te maken met een voorval dat het prutswerk van TNT Post weer volledig actueel maakte. Daarom wil ik graag voor u op een rijtje zetten met welke terreur ik te maken kreeg bij het huren van een postbus bij TNT Post.

Natuurlijk kan uw persoonlijke ervaring met TNT Post beter zijn. Dat hoop ik van harte. Maar ik heb gemerkt dat deze firma op zo veel niveaus fouten maakt, dat ik niet meer kan geloven dat mijn verhaal een incident betreft.

Dit artikel is vrij lang. Maar voor wie serieus overweegt een postbus bij TNT Post te huren is het echt de moeite waard om dit te lezen. Lees en huiver: hoe TNT Post haar klant wegjaagt in 17 stappen.

1) In 2006 wilde ik bij TNT Post (toen TPG Post geheten) een Postbus openen. Ik vroeg de postbus aan via de website van TNT Post. Ik kon op de website kiezen uit een aantal locaties op een lijst. Ik koos op de lijst voor locatie A, dat was dicht bij mijn woning. Enkele dagen na mijn aanvraag ontving ik een bericht van TNT Post. Locatie A was volgens TNT Post geen postbuslocatie. TNT Post bood op dat moment dus postbussen aan op een locatie waar helemaal geen postbussen bestonden. Was ik toen maar argwanender geweest.

2) Enigszins geërgerd vroeg ik een nieuwe postbus aan. Na enkele dagen ontving ik een brief van TNT Post. Er was voor mij een postbus geopend op locatie B, maar dat was wel behoorlijk ver van huis. TNT Post stelde dat ik de sleutels van de postbus kon ophalen op locatie B. De brief noemde echter alleen de straatnaam van locatie B. Huisnummer en telefoonnummer werden niet genoemd. Ook de openingstijden van locatie B werden niet genoemd. TNT Post bood op haar website een zoekformulier voor postbuslocaties. Als ik daar het postcodegebied van locatie B invulde meldde de website van TNT Post dat die postcode niet bestond. Hoe kon dat nu weer? TNT Post beschikte over een telefonisch informatienummer voor postkantoren (30 cent per minuut, eerst een langdurig onzin-menu doorlopen). Maar dat nummer stelde dat er in het postcodegebied van locatie B helemaal geen postkantoor bestond. Ik beschikte dus inmiddels over een postbus. Maar TNT Post liet op geen enkele manier toe dat ik er achter kwam waar die postbus zich bevond.

3) Er zat dus niets anders op dan op mijn vrije middag op goed geluk naar locatie B te rijden om te zien of ik daar de postbuslocatie kon vinden en mijn sleutels kon ophalen. Ondanks navraag bij winkeliers en buurtbewoners leek het postkantoor op locatie B onvindbaar. Na langdurig zoeken vond ik uiteindelijk een postsorteercentrum. Niet eens op locatie B. Maar in de omgeving van en niet eens zichtbaar vanaf locatie B. Uit een bord op de gevel bleek dat dit de postbuslocatie moest zijn. Het loket van die locatie was echter gesloten met een rolluik. TNT Post had kennelijk niet zo veel zin om haar klanten te helpen. Want op een briefje stond dat het loket alleen geopend was van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 9.30 uur ‘s ochtends. Ik was ten gevolge van de gebrekkige communicatie van TNT Post voor niets afgereisd naar locatie B. En ik kon mijn postbus nog steeds niet gebruiken.

4) Omdat ik inmiddels al een week betaalde voor mijn postbus, en ik het postbusnummer aan diverse partijen had doorgegeven, wilde ik mijn postbus toch echt graag in gebruik nemen. Dus dan maar vrij nemen van mijn werk om ‘s ochtends de postbussleutels op te halen. Op het door TNT Post voorgeschreven tijdstip meldde ik mij de volgende week bij het loket van locatie B. Het loket was desondanks weer gesloten. Op de balie bevond zich een drukknop. Toen ik er op drukte klonk een luide bel in het pand. Aan de andere kant van het rolluik bevond zich hoorbaar personeel van TNT Post. Maar ondanks langdurig bellen kwamen zij mij niet helpen.

5) Hoewel ik inmiddels het kookpunt had bereikt dacht ik TNT Post nog een kans te willen geven. De volgende week stond ik wederom op het voorgeschreven tijdstip bij het loket. Het loket was deze keer open. Maar de jongeman achter de balie vertelde dat mijn postbus nog niet klaar was en dat hij geen sleutels had. Hij zei dat de sleutels de volgende week klaar zouden liggen. Hij kon mij geen telefoonnummer geven dat ik vooraf kon bellen.

6) De week daarna ben ik wederom afgereisd naar locatie B. Er was nu een andere TNT Post medewerker aanwezig. Hij kon mij alleen maar melden dat hij geen idee had waar de sleutels waren. Hij toonde geen enkele bereidheid naar de sleutels te zoeken of om te bellen met collega’s, ondanks dat ik daar expliciet om vroeg. Ik was dus voor een 4e keer voor niets naar locatie B afgereisd en stond door wanprestatie van TNT Post wederom met lege handen. Ik betaalde al 3 weken voor mijn postbus en ondertussen hadden diverse partijen mogelijk post naar die vervloekte postbus gestuurd.

7) De maat was vol en ik wilde een klacht indienen. Maar dat kon niet op de website van TNT Post. Daar mag je alleen maar vragen stellen. Het werd een boze mail aan TNT Post inclusief een schadeclaim van 170 Euro. Dit bedrag bestond uit compensatie voor het feit dat ik al 3 weken niet bij mijn postbus kon, vervoerskosten voor 4 keer heen en weer rijden en de vergoeding van de uren die ik van mijn werk had moeten opnemen.

8> Nu was TNT Post plotseling snel van reageren. Aan schade vergoeden deden ze niet. Dat was mijn eigen probleem. En ze zouden de postbussleutels per post naar mij sturen. Daarmee was het voor TNT Post afgehandeld. Wat een stelletje schoften. Maar goed. Uiteindelijk had ik na een maand gepruts van TNT Post eindelijk mijn postbussleutels.

9) Na enkele maanden viel het mij op hoe weinig post ik in mijn postbus ontving. Het postbusadres was toch bekend bij veel partijen? Ik had toch een bankrekening met de postbus als adres? En daar ontving ik ook al geen afschriften van. Heel ververlend allemaal. De TNT Post medewerkers ter plaatse waren op zijn best van 9.00 tot 9.30 uur ‘s ochtends aanspreekbaar en hadden geen telefoonnummer. Dus daar had ik niets aan. Ik heb diverse keren met de klantenservice van TNT Post gebeld maar die begrepen niets van het probleem.

10) Omdat alle voor de postbus bestemde post al maanden leek te verdwijnen deed ik maar eens een test. Ik stuurde een envelop naar mijn eigen postbus. En inderdaad, die envelop kwam nooit aan. Ik maakte mij inmiddels ernstig zorgen. Dus ik belde mijn bank met het verzoek geen afschriften meer naar mijn postbus te sturen. Mijn bank vertelde mij dat zij inmiddels mijn bankrekening hadden geblokkeerd! Want ieder afschrift dat zij naar mijn postbus stuurde werd direct door de medewerkers van TNT Post retour afzender gestuurd. Wat was hier nu weer gaande?

11) Om een lang verhaal kort te maken. Door een fout in de administratie van TNT Post dachten de medewerkers van locatie B dat mijn postbus onverhuurd was. Dus stuurden zij alle aan mijn postbus gerichte post direct weer terug naar de afzender. En in de gevallen waarbij dat niet mogelijk was hebben ze de post uiteindelijk maar weggegooid. En dit alles zonder enige poging tot overleg met mij. Dit is waar het geknoei van TNT Post werkelijk alle grenzen te buiten ging. Maar het werd nog erger.

12) Wederom stuurde ik een woedende mail naar TNT Post en verzocht ik ze om met hun tengels van mijn post af te blijven. Inmiddels liep de door TNT aangerichte schade aardig in de papieren dus dit moest echt stoppen.

13) Weer 2 maanden verder was er nog steeds niets verbeterd. De medewerkers van TNT Post bleven mijn post kwijt maken. Ik heb toen weer een envelop naar mijn eigen postbus gestuurd. Deze keer had ik op achterkant duidelijk mijn huisadres geschreven. En jawel, binnen een paar dagen lag die zelfde envelop weer thuis op mijn deurmat. Met een stempel ‘retour afzender’ er op. Plus de naam van de TNT Post medewerker die met zijn vuile tengels al maanden mijn post saboteerde! Dat was nog eens waardevolle informatie. Wat zou ik daar eens mee gaan doen?

14) Maar inmiddels had ik het opgegeven. Klant zijn van TNT Post kostte mij te veel schade, tijd en ergernis. Ik stuurde TNT Post dus een mail waarin ik de postbus opzegde. Ik vroeg om een schriftelijke bevestiging van die opzegging. Die kreeg ik niet. Wat ik wel kreeg was een mail met het verzoek om mijn sleutels in te leveren. Dat moest natuurlijk weer bij die prutsers aan het loket van locatie B. Wederom nam ik vrij van mijn werk om op de voorgeschreven tijd de sleutels in te leveren. De medewerker van locatie B stelde echter dat zij nooit sleutels innemen. Ik was dus zelfs deze laatste keer voor niets naar locatie B gereden.

15) Een maand later zag ik op mijn bankafschrift dat TNT Post 122 Euro van mijn rekening had afgeschreven. Dat is precies de jaarlijkse huur voor een postbus. Maar die had ik al een maand geleden opgezegd. Ik liet mijn geld onmiddelijk terug storten en stuurde TNT Post een mail met het verzoek om voortaan geen geld meer van mijn rekening af te schrijven. Ik was al een maand geen klant meer bij ze. TNT Post stelde dat opzegging en facturering elkaar waarschijnlijk gekruist hebben. Het probleem was nu echt opgelost.

16) Het jaar daarop verhuisde ik. Ik heb mijn verhuisbericht maar liefst 5 keer naar TNT Post gestuurd. Maar zij bleven hun ongevraagde reclamefolders naar mijn oude adres sturen. Op een dag verscheen er op mijn oude adres ook een factuur. Voor een postbus! Ik heb TNT Post toen in een mail gesmeekt om alsjeblieft nooit meer klant bij ze te hoeven zijn.

17) Het is inmiddels weer een jaar later. Vandaag zag ik op mijn bankafschrift dat er wederom 122 Euro was afgeschreven door TNT Post! Ik heb inmiddels mijn rekening laten blokkeren voor afschrijvingen van TNT Post. Wat kan ik verder nog doen om van die idioten verlost te worden?

Ik heb de afgelopen jaren wel 10 keer boze mails naar TNT Post gestuurd. Iedere keer beloofden zij weer beterschap en iedere keer hielden zij geen belofte of verzonnen zij daarna een nieuwe manier om mij lastig te vallen. Daarom heb ik besloten niet meer met ze te communiceren. Dat heeft in twee jaar tijd tot niets geleid. Liever waarschuw ik u voor TNT Post. Dan heeft alle ellende die zij mij hebben bezorgd nog een doel gehad.

Ik ben niet religieus. Maar dat TNT Post überhaupt klanten heeft is in mijn optiek een waarachtig godswonder!

Update 7 februari 2010. Wie in Google zoekt op ‘TNT Postbus’ vindt dit artikel inmiddels op een royale 4e plaats. duizenden bezoekers lazen dit artikel. In de comments en via e-mail krijg ik veel bijval. Ik wil jullie daar hartelijk voor bedanken. Kennelijk is het mogelijk om met het schrijven van een stukje een probleem om te zetten in een bescheiden succesje.


(8943 views)

33 thoughts on “TNT Post levert prutswerk van epische proporties

 1. Tjoooonge wat een verhaal. Wel typerend voor TNT overigens. Ga maar eens op het forum van Marktplaats lezen wat TNT allemaal uitvreet met pakjes en post. De enige die nóg erger is, is Selectvracht.

  Sterkte met dit nog steeds diepzittend trauma ;)

 2. Hemeltje lief, wat een eindeloos gedoe! Sterkte.

  Wellicht ter relativering altijd weer de komische noot: stel jezelf even als Bussink voor – jawel, je kan het – die dit verhaal doet bij Keek op de Week. Echt waar, het helpt!

 3. Veel dank voor de steunbetuigingen. Het is niet echt een trauma maar het heeft mij wel erg veel tijd en geld gekost en veel schade opgeleverd. Die postmarkt moet gewoon echt helemaal open zodat je je postbus ook bij een concurrent kunt huren.

 4. Onvoorstelbaar! De arrogantie van TNT is in dit geval ronduit stuitend! Ik vind uw geduld en houding ten aanzien van TNT bewonderingswaardig. Op een bericht in de media: ‘medewerker TNT mishandeld door klant’ zit ik niet te wachten en ik verafschuw geweld, maar dit grenst aan uitlokking. Vandaar allicht ‘het loket’ om je van de klant te kunnen ontdoen, het moet niet erger worden.

  Mijn reactie is niet bedoeld voor de dienstbare en serieuze medewerkers bij TNT. Laten zij vooral het goede voorbeeld blijven geven, opdat anderen hen kunnen volgen.

 5. Bedankt voor uw begrip. Uiteraard zullen er ook vele TNT-medewerkers zijn die hun werk goed of in ieder geval met goede bedoelingen doen. Helaas heb ik moeten ervaren dat er iets structureel niet deugt in deze organisatie. Fouten maken is menselijk, dat doen we allemaal. Maar 10 voor de klant zeer hinderlijke en schadelijke fouten achter elkaar, allemaal bij het zelfde bedrijfsonderdeel, daar ook 10 keer op worden aangesproken, en daar vervolgens niets aan doen, alle verantwoordelijkheid afwijzen en tenslotte niet eens doorhebben dat de fouten gewoon doorgaan, dat is niet menselijk. Dat is prutswerk van de bovenste plank.

 6. Over prutswerk en organisatieverandering gesproken.

  Structuur verandering, ongeacht van welke organisatie, heeft effecten, daar kan en wil ik niet omheen. Bij TNT zal dat ongetwijfeld ook zo zijn. Ik heb geen enkel binding met TNT, laat dat duidelijk zijn.

  Dat u slachtoffer bent van falende ‘medewerkes’ van de TNT organisatie is voor mij meer dan duidelijk. Zelden heb ik zo’n overtuigend betoog op het internet gelezen.

  Gezien uw ervaringen is volgens u structuur verandering bij TNT bitter nodig. Welnu, het zou de oplossing kunnen zijn.

  Ik blijf echter geloven in mensen die structuren kunnen overstijgen en in hun werk veel meer doen dan dat. Laat ik het zo zeggen. Structuur is statisch, dienstbaarheid is dynamisch. Met dynamisch bedoel ik onmiddellijk inspelen op de wensen en behoeften van de klant. In geen enkel organisatieschema of -structuur komt dat tot uitdrukking. Kortom de mens maakt de organisatie en niet omgekeerd.

  Ik ben het helemaal met u eens dat het afwijzen van van alle verantwoordelijkheid en doorgaan met fouten niet past in welke rechtsorde dan ook.

  Het is intens triest dat ‘medewerkers’ zich kunnen verschuilen achter een organisatiestructuur of loket. Als klachten worden afgedaan als gezeur, is ook voor mij de maat vol. Immers, van klachten kun je als organisatie leren. Wellicht de beste grondstof voor een betere organisatie.

  Over maatschappelijke deugden, waarden, normen èn klachten gesproken, als TNT daar problemen mee heeft is opdoeken de beste remedie!

  Hoe kan één en ander beter?

  Alternatieven worden ingeacht.

 7. Welke plaats heb je het over? Ik heb al enige tijd een postbus maar heb dat soort problemen niet meegemaakt. Ik denk niet dat je alle schuld aan de TNT kan geven alsof het overal fout gaat. Ik vind kan het heel makkelijk is, laten bezorgen op zo’n postbus adres. En TNT levert daar alles, maar de courirsbedrijven niet.

 8. Hallo Joeri,

  Als TNT-medewerkers tijdens de door hen zelf aangegeven openingstijden het loket dichthouden, mijn postbussleutels langdurig zoek maken, mijn post weggooien, mij spookrekeningen sturen, enzovoort, enzovoort, vind jij dan dat ik daar iemand anders dan TNT de schuld van moet geven? Ik vraag mij af wie.

 9. Update 14 maart 2009:

  Ik heb TNT maar weer eens per e-mail laten weten dat ik slechte ervaringen met ze heb en ze er op gewezen dat ik daar artikelen over heb geschreven. We zullen zien…

  Hans

 10. Had ik jouw verhaal maar eerder gelezen!
  Ik heb nu precies hetzelfde probleem met TNT. Ook ik krijg geen post in mijn postbus en ben door mijn leveranciers gebeld dat ze de pakketjes terug krijgen met onbestelbaar.

  Inmiddels is 1 pakketje waarschijnlijk in een andere stad bezorgd (als ik track en trace mag geloven) en ik heb nog niets! Ben ook bezig met mailen aan de TNT, ik hoop dat het gaat helpen, maar als ik jou verhaal zo lees heb ik daar een hard hoofd in.

 11. Hallo Marinda,

  Bedankt voor je bericht.
  Jammer dat ook jij slachtoffer bent van het gepruts van TNT.
  Misschien dat jouw commentaar anderen op tijd bereikt zodat
  mensen nog eens goed nadenken voordat zij hun handel aan
  TNT toevertrouwen!

 12. Misschien is dit de oplossing ?

  Ik ben ooit naar de geschillencommissie gestapt nadat enige poststukken waren verdwenen
  en het post bedrijf reageerde daar als volgt,
  Geen enkelle Nedelander heeft het recht post te ontvangen of kan dit recht doen gelden,
  wij gaan een overeenkomst aan met de afzender en niet met de geadresseerde,
  alleen de afzender kan navraag doen en juridische rechten laten gelden.
  Ligt het nu aan de bezorging of aan de postbus of toch aan mij ?

 13. Publieke dienstverlening en liberalisatie gaan niet samen. Een commercieel bedrijf werkt nu eenmaal uiteindelijk louter voor de winst (dat is zelfs een wettelijke verplichting die ze hebben), en dus, als je essentiële dienstverlening aan burgers (zoals post) uit het Publieke Domein gooit (dat onder controle staat van regering en parlement) en overhevelt naar De Markt, die onder controle staat van aandeelhouders (voor wie alleen de winst telt), dan zijn dit soort problemen onvermijdelijk. Commerciële organisaties kunnen nu eenmaal niet voor het “algemeen nut” werken (het belang van alle burgers), omdat ze verplicht zijn voor het financiële belang van hun investeerders te werken.
  In een markt- en liberalisatiecultuur als de onze kent in feite nog maar één waarde: de Aandeelhouderswaarde. De rest is bijzaak.

 14. Het is niet alleen de post.. De TNT verhuisservice is ook zo’n mooi voorbeeld van afbrokkelende monopolie. De helft wordt niet doorgegeven en als je goed nadenkt over post doorsturen… je betaalt voor opschuiven van werk omdat je iedereen zelf nog moet informeren. Als klap op de vuurpijl (waar komt die uitdrukking vandaan) verkopen ze je gegevens op slinkse wijze via Cendris (www.cendris.nl).
  Een kennis wees me op Verhuisvriend.nl… liberalisering werkt!

 15. Ik heb als uitzendkracht bij TNT gewerkt, het is een terreur van de bovenste plank het barst van de mensen die geen NL spreken, laat staan lezen, ze gooien de post in verkeerde bakken, zakken en zo kan het zijn dat post gaat zwerven. De vaste krachten hebben geen motivatie meer door de bezuingingen en afhankelijk van hun bui doen ze wat hen in de bol opkomt. Dat TNT niet explodeerd komt omdat het zal imploderen…

 16. Ik kan alleen maar zeggen dat ik je enorm geduldig en correct vindt. Ik had waarschijnlijk de verantwoordelijke achter zijn bureau vandaan getrokken!.
  Ik heb grote trammelant met TNT gehad rond een verhuisbericht wat meer ergernis dan gemak gaf. Ze hebben waarschijnlijk nog altijd last van het ambtenaren effect waarin er voor alles tijd was.. De tijd waarin ze van verveling stopte met ouwehoeren en voor de afleiding af en toe werkte…

 17. Het wordt tijd dat een ander bedrijf een postbus service gaat beginnen. Heb net ook een akkefietje met ze en wil eigenlijk meteen met ze kappen!!! Maar ben bedrijfsmatig afhankelijk van mijn postbus……weet iemand waar ik wel terecht kan zonder met TNT te maken te hebben?!!?

 18. na je verhaal en al die negatieve dingen zie ik er maar van af
  want ik ga even naar het buitenland en dacht dat is wel zo makkelijk voor mn post
  ik zoek wel een andere oplossing gr en sterkte verder

 19. Ik heb 3 maanden een postbus gehad,
  al gauw ontdekte ik dat er een universiteit ook dezelfde bus had.
  TPG zei van niet.
  Contact gezocht met de andere, postbus is al 3 jaar opgeheven. wij hebben een andere.
  Desondanks vondt ik steeds uni post in me bus.
  Volgens tpg moest ik dit zelf maar oplossen zij waren geen partij.
  Plots lag er een brief in de postbus dat ik de bus opgeheven heb.
  Ik ben mij nergens van bewust!!!
  Sleutels hoefde ik ook niet in te leveren ene passen nog steeds!!

 20. Wat een treurig verhaal. Wie een Google search doet voor TNT Post ziet dat het Internet is bezaaid met klachten over dit bedrijf. Het gaat echt niet meer om een paar incidenten. Er is structureel ontzettend veel mis met TNT Post. Zowel op de werkvloer al bij het management. Het probleem met dit soort zaken is altijd dat de minst weerbare mensen de pineut zijn. In dit geval de normale werknemers en de klanten. Het topmanagement verdient ieder jaar miljoenen euros en ontslaat met even veel gemak duizenden postbodes. Het is een ziek systeem en dat levert nu eenmaal zieke bedrijven op.

  Bert

 21. Ooit had ik ook een postbus van TNT. Die gasten waren onbereikbaar (loket alleen eventjes ‘sochtends vreog open) en zelfs aan die belofte hielden zij zich niet. Afschiften van mijn bank rekening ariveerden vaak niet in mijn postbus. Offertes verdwenen en op veel pakketjes zag ik de afdrukken van schoenen staan. Voor mij nooit maar dan ook nooit meer TNT!

 22. Het is schandalig hoe men met het personeel omgaat.Na jarenlang geholpen te hebben met opbouwen van dit bedrijf en altijd met veel plezier te hebben gewerkt wordt je gewoon verteld dat je op je 55e nog eens op zoek mag naar een andere baan.
  Er zijn helemaal geen banen voor die leeftijdscategorie die dan ook geen diploma hebben, het enigste wat men heeft is werkervaring maar daar schiet men niets mee op.
  Dat de directie van TNT het nu niet inziet dat het bedrijf kapot gaat , geholpen door de Nederlandse regering.
  Postbezorgers kunnen dan wel goedkoper zijn, lang blijft men nooit dus men kan elke keer weer nieuwe postbezorgers aannemen en kost dat geen extra geld??
  En uit ervaring weet ik dat de beste kwaliteit wordt geleverd door postbodes en niet door postbezorgers( = huisvrouwen en oude van dagen die wat bijverdienen)
  Maar wat interessert de directie dat nou eigenlijk!!!!!

 23. Nou, dat is wel weer zo’n verhaal hoor! Ik was op zoek naar een postbus en kwam dit verhaal tegen! Nou, ik bedenk wel wat anders. Ik heb ook zo’n raar probleem, maar dan met mijn zorgverzekeraar… En het ergste is, dat je nog verplicht bent om ze te blijven betalen, ook al vind ik niet dat ze mijn geld verdienen. Dit soort ellende is echt een ziekte van deze tijd, je ziet het overal ontstaan. Standaard antwoord: Sorry meneer, ik kan niets voor u doen. Ikzelf werk in een dienstverlenend beroep, van mij wordt verwacht dat ik er alles aan doe de klant tevreden te maken. En dat zijn ze ook meestal hoor. Maar mijn werkgever klaagt vervolgens dat ik te lang over sommige klussen doe. Maar dit komt meestal doordat andere mensen binnen de organisatie weer bepaalde dingen hebben nagelaten. En weet je waarom? Omdat ze er geen tijd voor hebben of omdat de kennis er simpelweg niet is. En die kennis is er niet, omdat het werk door een externe organisatie wordt uitgevoerd, die weer geen directe binding heeft met de kern-werkzaamheden. En zo gaat het maar door! Het is namelijk beter, om sommige mensen maar gewoon te laten barsten, want die kosten alleen maar tijd. En als ik tijd bespaar, mag iemand anders het lekker opknappen. Maar dan kost het mijn sub-organisatie in ieder geval geen geld! Dus bij deze kan wat mij betreft de TNT ook de *#$@ krijgen, want ik begrijp heel goed wat u bedoelt! Er is iets fundamenteel heel erg mis aan het gaan in dit land!

  Groet,

  Marcel.

 24. Gisteren staakte de TNT weer eens. Van mij mogen ze voortaan iedere dag staken want ik heb echt genoeg van die club. Mijn vriendin laat wekelijks pakketten versturen en zeer regelmatig komen haar (dure) spullen niet op bestemming. Geen vergoeding, geen exuses, geen verantwoordelijkheid bij TNT. Zoek het zelf maar uit mevrouw. Dat staat in onze voorwaarden dus toedeloe. Stelletje luie monopolisten is het. PVV, neem die club zijn privileges af en breek de postmarkt per direct volledig open. Dan gaat de TNT vanzelf wel failliet.

 25. Alle problemen die zijn veroorzaakt door dit antieke en dictatoriale bedrijf worden de komende jaren vanzelf opgelost. Staken, post zoek maken, de tarieven absurd verhogen, enzovoort. Het tijdperk van TNT is definitief voorbij. Laat de concurrenten maar komen. Leve de vrije postmarkt!

 26. De gehele postmarkt is al opengebroken en de enige reden waarom postbussenconcurrent is begonnen is omdat het gewoon geen winstgevende business is. Liberalisering is in principe okay en heeft ons al vele goede dingen gebracht maar je kunt je afvragen of sommige branches zich wel leende voor liberalisering. De postmarkt en kinderopvang zijn duidelijk niet verbeterd

 27. En dan hebben we het alleen over het openen van een postbus !

  Ik heb mijn postbus opgezegd omdat ik bijna dagelijks post van andere postbus-houders in mijn postbus vond. Op zo’n moment denk ik dan: zouden mijn poststukken dan ook gewoon bij andere postbussen worden bezorgd ?
  Ik denk dat dit mede komt doordat er geen postbode deze postbus vult maar een medewerker van het bedrijf waar TNT deze postbussen heeft gestald !

  En daar betaal je dan ook nog eens voor, terwijl de kosten van een postbus eigenlijk beduidend lager zijn dan de kosten van normale bezorging aan huis …

  Nu mijn postbus is opgezegd ging ik er van uit dat TNT de laatste poststukken via het normale kanaal bezorgd (er is immers gewoon gefrankeerd) maar dat blijkt niet het geval, sterker nog: er komt ook geen mededeling in je brievenbus te liggen en je post gaat blijkbaar direct terug naar de afzender … SCHANDE !

  En dat terwijl TNT alle gegevens van de postbus-houder gewoon in zijn bezit heeft. Het zou normaal zijn als TNT de poststukken voor een periode van 1 maand zou nazenden naar de postbus-houder.

 28. Herkenbaar verhaal, maar jammergenoeg niet uniek.
  Op de website excusesvoorhetongemak.nl heb ik mijn ervaring met TNT (toen nog TPG) op papier gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.