TNT Post Verhuisservice geeft uw verhuizing door aan 300 partijen; behalve aan zichzelf!


tnt post

Een paar maanden geleden ben ik verhuisd. Om het gedoe rond mijn adreswijziging te stroomlijnen heb ik gebruik gemaakt van de TNT Post Verhuisservice. Voor een kleine vergoeding geeft TNT Post uw nieuwe adres door aan een groot aantal instanties. Er is echter één instantie waar TNT Post uw nieuwe adres kennelijk niet aan doorgeeft. En dat is TNT Post zelf. Echt waar. En dat geeft natuurlijk aanleiding tot enorm veel gepruts door TNT.

De verhuisservice van TNT Post bestaat er onder andere uit dat TNT Post uw adreswijziging “aan meer dan 300 organisaties” doorgeeft. Dat is echter wel een beetje royaal geformuleerd. Want de meeste mensen zullen bij niet meer dan 20 of 30 van die instanties klant zijn.

Maar dat mag de pret niet drukken. Want TNT doet meer. Alle post die nog steeds op het oude adres is geadresseerd krijgt van TNT Post een mooie sticker met daarop het nieuwe adres. En TNT Post bezorgt die ‘oude’ post vervolgens gewoon op het nieuwe adres. Heel handig. Want alle gestickerde post die op uw nieuwe adres verschijnt is dus afkomstig van organisaties die nog niet beschikken over uw nieuwe adres. Zo weet u precies aan welke organisaties u nog uw adreswijziging moet doorgeven.

Reeds in de eerste week dat mijn TNT Post verhuisservice inging, ontving ik op mijn nieuwe adres een reclamefolder van TNT Post zelf. Merkwaardig was echter dat op de envelop nog steeds mijn oude adres stond gedrukt. En de week daarna stuurde TNT Post mij weer een interessante brief met een mooie aanbieding. Echter wederom geadresseerd op mijn oude adres.

Dus toen heb ik TNT Post maar eens gebeld en gevraagd of de TNT Post Verhuisservice de adreswijziging ook aan zichzelf doorgeeft. Maar natuurlijk malle mijnheer, was het antwoord. Natuurlijk weten wij dat u verhuisd bent. Dus liet ik ze maar een tijdje met rust. Komt vast wel goed.

Totdat ik na 2 maanden weer post ontving van TNT Post. Wederom geadresseerd op mijn oude adres. Toen heb ik TNT Post maar een mailtje gestuurd waarin ik aangaf te vermoeden dat TNT Post Verhuisservice vergeet om adreswijzigingen van haar Verhuisservice in haar eigen klantenadministratie door te voeren.

In het antwoord van TNT Post stond het volgende:

“Uw gegevens zijn bij ons verwerkt.
Zowel uw oud als uw nieuw adres zijn bij ons bekend.
In uw bevestigingsbrief staan alle gegevens.”

U voelt ‘m al aankomen; dit is een zogenoemd ‘generiek antwoord’.
Er wordt met geen woord gerept over mijn specifieke situatie of vraag.
Het soort antwoord dat automatisch wordt gestuurd naar iedere klant van de Verhuis ‘service’ die aangeeft dat er iets niet klopt.

Het leek er op dat TNT Post niet de indruk had dat er iets mis was. Het leek er ook op dat TNT Post niet voornemens was om bijvoorbeeld eventjes uit te zoeken waarom TNT Post zelf maar post blijft sturen naar mijn oude adres. Nou, dan zal alles vanaf nu vast in orde zijn.

Vandaag, weer een maand later, kreeg ik wederom een mooi reclamedrukwerk van TNT Post in mijn brievenbus. U raadt het al. Ook dit poststuk had TNT Post geadresseerd op mijn oude adres.

Inmiddels heb ik mijn vraag al twee keer aan TNT Post gesteld. En twee keer heb ik het zelfde antwoord gekregen dat niet klopt. Daarom heb ik dit artikeltje geschreven. En straks stuur ik TNT Post een mailtje met een link naar dit artikeltje.

Beste TNT Post mijnheer of mevrouw. Ik heb de rompslomp van mijn adreswijziging aan u uitbesteed. U bent de allereerste aan wie ik mijn nieuwe adres heb gestuurd. Waarom blijft uitgerekend uw bedrijf al drie maanden lang post sturen naar mijn oude adres? Zou u nu eindelijk mijn nieuwe adres in uw klantenadministratie kunnen doorvoeren?

Update 31 december 2013:
Dit probleem is ondanks mijn herhaaldelijke mailtjes en telefoontjes aan en artikelen over TNT Post nooit opgelost. Nog jaren na het schrijven van dit artikel heb ik op mijn oude adres post moeten ophalen die nota bene door TNT Post zelf naar dat oude adres was gestuurd. Hoe is het toch mogelijk dat dit bedrijf nog bestaat…


(11575 views)

4 Comments on TNT Post Verhuisservice geeft uw verhuizing door aan 300 partijen; behalve aan zichzelf!

 1. Had ie van Verhuisvriend.nl gehoord…..

 2. Administrator // March 14, 2009 at 10:01 pm //

  Hallo Bert,

  had ik inderdaad nooit van gehoord.
  Bedankt voor je reactie.

  Hans

 3. Administrator // March 14, 2009 at 10:03 pm //

  Update 14 maart 2009:

  Ik heb TNT maar weer eens per e-mail laten weten dat ik slechte ervaringen met ze heb en ze er op gewezen dat ik daar artikelen over heb geschreven. We zullen zien…

  Hans

 4. in de Weij C.J.H.A. // November 5, 2010 at 11:50 am //

  Ik ben nu enkele weken verhuisd en mijn post komt nog regelmatig op mijn oude adres.
  Het moet toch niet zo moeilijk zijn om de post naar het juiste adres te sturen.
  Waar betalen wij die vergoeding eigenlijk voor, om de post nog in het oude huis te halen. Alleen heb ik geen sleutel meer van het oude huis.
  Misschien kan er met een verhuizing beter mee omgegaan worden.
  Wij hebben dus slechte ervaringen met T.N.T. post net zoals vele andere.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*