finimal

Waarom Is Finimal Overal Uitverkocht?

Nederland is toch echt een van de rijkste en best georganiseerde landen ter wereld. Het is een van de laatste plekken ter wereld waar je zou verwachten dat essentiële producten plotseling worden gerantsoeneerd of zelfs volledig uit de schappen verdwijnen. Echter…

Ik had zoiets nog nooit in mijn leven meegemaakt. Totdat er enkele jaren geleden ineens geen melkpoedermeer verkrijgbaar was in Nederland. Dat werd namelijk door Chinezen opgekocht. Eerst via locale individuele Nederlandse Chinezen en Chinese bedrijven. Later werd de handel in Nederlands melkpoeder het domein van bendes met Oost-Europese signatuur. Daarna gingen de lokale junks aan de haal met pakken Nutrilon.

Maar het werd nog erger.

De corona-crisis heeft tijdelijk, maar veel te lang, geleid tot het volledig uit de schappen verdwijnen van producten zoals toiletpapier, desinfecterende hand-gel, plastic handschoenen en handzeep. En aspirine.

Om al die zooi uit de winkel te laten verdwijnen hadden we tijdens de eerste corona-golf in eerste aanleg geen bendes nodig. We hebben dat gewoon zelf gehamsterd. Uiteindelijk werd de handel in deze goederen ook het domein van online charlatans die woekerprijzen vroegen voor deze producten.

Hoewel ik mij op dit vlak nergens meer over verbaas, vond ik het vorige week toch opmerkelijk dat ik bij Albert Heijn geen doosje Finimal kon krijgen. Dat is het merk pijnstiller dat bij mij nou eenmaal het beste lijkt te werken. Ik heb graag dat merk, ook al is het iets duurder.

Wat mij ook aanspreekt aan Finimal is dat het merk expliciet meldt dat het in Duitsland is gemaakt zonder grondstoffen uit China. Een tikje Euro-chauvinistisch wellicht, maar het geeft mij het gevoel dat het product bedacht, gemaakt en gecontroleerd wordt in een land waarvan ik de standaarden bijzonder hoog acht. Daarbij ondersteun ik, door Finimal te kopen, de locale Europese economie.

Nu goed, dus ik dacht, ik wacht een paar dagen tot de Finimal weer is aangevuld bij de Appie. Maar dat gebeurde niet.

Daarom pakte ik enkele dagen geleden mijn auto om dan maar even ergens anders Finimal te halen. Maar nee, niet bij Albert Heijn, Niet bij Jumbo, niet bij Kruidvat niet bij Etos. Finimal was nergens te verkrijgen. Niet in mijn wijk, niet in het centrum, niet over het spoor, niet over de snelweg. Overal hing in het schap een kaartje met daarop de tekst: Dit product is niet leverbaar. Ik heb in diverse winkels aan het personeel gevraagd of zij wisten waarom. Maar niemand kon het mij vertellen.

Dan maar even online de zaak geregeld. Nee dus. Iedere online winkel die normaal gesproken Finimal levert, meldt nu dat het product niet leverbaar is.

Zoiets baart bij mij opzien. Ik vind dat gek. Waarom is Finimal nergens meer verkrijgbaar?

Dus ik dacht laat ik Googelen: “Waarom is Finimal…” En Google vulde vanzelf al in “niet meer leverbaar?”. Dat geeft aan dat ik niet de eerste ben die Google die vraag voorlegt.

Des te opmerkelijker is dat ik zelfs online nergens een verklaring heb kunnen vinden waarom Finimal niet meer leverbaar is. Niet op de site van Finimal zelf, niet op de sites van grote leveranciers, niet op de sites van consumentenorganisaties. Niemand lijkt er over te praten of er een antwoord op te hebben.

Dat leidt er uiteraard toe dat ik dan maar ga speculeren. Is er een gifstof in Finimal ontdekt? Wordt het deze keer opgekocht door Groenland, Ghana en Georgië? Is iedereen Finimal aan het hamsteren maar ben ik de enige die niet weet waarom en de rest houdt het angstvallig geheim voor mij?

Daarom is mijn vraag aan u; als er überhaupt iemand is die dit leest:

WAAROM IS FINIMAL NERGENS LEVERBAAR?

Als u een antwoord weet, zet het dan alstublieft hieronder in de comments. Alvast bedankt!


(19537 views)

7 thoughts on “Waarom Is Finimal Overal Uitverkocht?

  1. Hallo Corinne, bedankt voor je reactie! Ik heb een paar weken geleden contact gezocht met Bayer, de producent van Finimal. Die hebben mij toen verzekerd dat Finimal snel weer in de winkels zou liggen. Maar dat lijkt op veel plekken nog niet het geval te zijn. Twee weken geleden hadden Jumbo en Ethos bij mij in de buurt heel even voorraad. Dus toen heb ik voldoende gekocht. Ik heb vorige week nog gecheckt bij Albert Heijn en Kruidvat in mijn omgeving, maar nog steeds geen Finimal.

 1. Hallo Hans, wat fijn dat je de moeite hebt genomen om dit bericht te posten.
  Het scheelt mij veel uitzoekwerk.
  Voor mij werkt Finimal ook het best en het is weer nergens te krijgen.
  Gaf Bayer een reden dat dit gebeurd?

 2. De berichten van hierboven dateren nog van 2020. Twee jaar geleden! Nu is het weer zover. Nergens is Finimal meer te koop. Zijn de chinezen weer op pad? Of hebben de russen zoveel hoofdpijn gekregen van de toestand in Oekraïne. Laten wij hopen dat de schappen weer snel vol zullen zijn. Ik ben ziek en heb het hard nodig.

 3. Ik zie dat dit bericht al uit 2020 stamt.
  Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en weer Is er niet aan finimal te komen. Heel bijzonder

 4. Ik gebruik(te) ook al jaren lang Finimal omdat paracetemol een onschuldiger pijnstiller is
  dan vele anderen en het mij nog goed helpt ook. Ook ik verbaas me over het feit waarom Finimal niet meer te koop is, maar misschien is er wel een reden.
  Een aantal maanden geleden had ik een doosje Finimal waarvan de tabletten ronduit smerig smaakten, het overheerste de normale bittere smaak en dat nodigde niet uit om het doosje leeg te maken.
  Toen ik weken daarna weer Finimal wilde bestellen waren deze nergens meer voorradig.
  Heeft het een met het ander te maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.