Mijn complot-theorie over het corona-virus, Mark Rutte en de verkiezingen

Ach ja, het zijn rare tijden. Wat we gisteren dachten is vandaag al weer verouderd. Wat we vandaag voorspellen is morgen al weer achterhaald. De ontwikkelingen rond het corona-virus gaan zo snel dat het moeilijk is om er nog iets van te begrijpen. Niet vreemd dus dat allerlei gekkies dwaze complotten bedenken in deze tijden van ultieme verwarring. Ook ik heb recht op een eigen complot-theorie! En die presenteer ik u graag.

Het corona-virus slaat wild om zich heen. Na een tamelijk desastreuze eerste golf zou je denken dat Nederland iets geleerd heeft. Maar nee. Er is nu een tweede golf en we maken dezelfde fouten. Alleen nu veel erger. Het blijft echter opvallend stil vanuit onze regering. Strenge maatregelen worden steeds aangekondigd, maar er gebeurt maar weinig. Het doet mij denken aan hoe ik veel te soft ben tegen mijn kinderen als ze weer eens veel te laat naar bed gaan. Dan dreig ik met allerlei sancties die ik nooit waarmaak.

Soms zet ik mij schrap om heel streng te zijn! Maar dan op het laatste moment lukt dat niet goed. Misschien is dat interessant voor een ander artikel…

Maar goed, wat is er aan de hand? Waarom doet onze regering zo weinig om het corona-virus te beteugelen? Waarom dreigt Mark Rutte steeds met maatregelen die hij niet uitvoert? Is Mark Rutte vleugellam? Heeft hij zijn ministersploeg niet meer onder controle? Is er onenigheid met de experts?

Of is het uitblijven van ingrijpende maatregelen juist onderdeel van een bewust en precies georkestreerd scenario? Een ingenieus masterplan om de verkiezingen te winnen? Aha! Het duurde even, maar in de vierde alinea ben ik inmiddels beland bij het grote complot! Gelukkig! U werd al ongeduldig.

Stelt u zich voor; je bent een Nederlandse minister-president met ambities. Ja, dat kan. Je wilt bijvoorbeeld de langstzittende premier van Nederland worden. Of te zijner tijd baas van Europea worden. Wat heb je dan nodig?

Wel, in ieder geval internationaal aanzien en/of een eclatante verkiezingsoverwinning. Maar hoe krijg je dat voor elkaar in een totaal uit de hand lopende pandemie? Klinkt als een onmogelijke opgave…

Dat krijg je voor elkaar door Nederland vanaf de rand van de afgrond te leiden naar herstel waarbij je precies op het goede moment door je eigen volk kan worden gehuldigd als een nationale held omdat je dat verrekte virus hebt uitgeroeid.

Who needs a king when we have Mark?

Niet ná de verkiezingen, want dan kun je het moment van ultieme glorie niet benutten om stemmen te winnen. Niet te vroeg vóór de verkiezingen. Want dan zijn we het in het stemhokje al weer vergeten en is dat verdraaide virus al weer aan een come-back begonnen. Nee, precies op het juiste moment.

Rekent u even met mij terug vanaf de aanstaande Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart 2021? Dan wordt de VVD de grootste partij en Mark Rutte voor de 4e keer premier van Nederland.

Een paar weken daarvoor, laten we zeggen op maandag 1 maart 2021, is het corona-virus vrijwel volledig uitgeroeid in Nederland. Op die dag houdt Mark Rutte zijn voorlopig laatste corona-persconferentie. Daarin kondigt hij aan dat het virus is verslagen.

Hoeveel tijd is er voor nodig om een land als Nederland te ontdoen van enkele honderdduizenden besmettingen? Als we kijken hoe de eerste golf in bijvoorbeeld Italië is verlopen, kost zoiets ongeveer 4-5 maanden. Dan moet begin oktober 2020 het startsignaal zijn voor een ingrijpende lockdown in Nederland. Holy peanut-cheese, dat is nu!

Maar voor zo’n lockdown is anno begin oktober 2020 nog nog niet voldoende draagkracht onder de kiezers. Want de zorg barst nog (net) niet uit haar voegen en tante Annie leeft nog steeds. Het dal is nog niet diep genoeg. Dus het moet eerst nog wat erger worden. Daarom worden al die rode balken in het door de overheid gemaakte corona Dashboard door die zelfde overheid nog even hardnekkig genegeerd.

Mark Rutte geeft ons nog tot en met de Herfstvakantie. Zodra de regio’s Zuid en Midden klaar zijn met zich ophokken in bomvolle restaurants, recreatiezalen, ballenbakken en zwembaden is Nederland zodanig volledig overspoeld door corona, dat we eindelijk met een zucht toegeven; het land moet op slot. (Althans, zij die nog kunnen zuchten…)

Zwemmen is gezond en ontspannend. Doe het wat vaker!

Scholen en de horeca gaan dicht, alleen noodzakelijke winkels blijven open, het OV stopt met rijden en vliegen wordt verboden. Het wordt een lange, bittere winter en er gaan weer veel banen verloren.

‘Now is the winter of our discontent…’

Maar Mark en zijn club strooien met veel gratis geld zodat de schade voorlopig zal meevallen. De echte schade komt pas lang na de verkiezingen, als blijkt dat al die gratis miljarden de inflatie stevig aanwakkeren, waardoor ons salaris en spaargeld veel minder waard worden.

Maar goed, die lockdown zal natuurlijk effect hebben op het virus. Natuurlijk wordt de verspreiding van het virus daardoor gestopt. Natuurlijk neemt daardoor de druk op de zorg weer af tot normale proporties. Natuurlijk daalt daardoor het aantal dagelijkse corona-doden.

Maar het is een lang proces, en de nullijn, die Mark en Hugo ‘de stip aan de horizon’ zullen noemen, komt officieel pas binnen bereik op 1 maart 2021. Ook als dat doel eerder wordt bereikt maken Mark en Hugo het pas bekend op maandag 1 maart 2021. En dan mag u 16 dagen later stemmen op Mark. Want ook hij heeft een stip aan de horizon.

Dat was hem. Vond u het mooi? Ik neem aan dat alle complot-gekkies die dit lezen nog niet tevreden zijn. Want ik noem nergens de Bilderberg-groep en de Illuminatie. Je kan ook niet alles hebben.


(363 views)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.