facepalm picard

Niemand leest dit

Meer dan tien jaar geleden maakte in mijn eerste website. In die tijd was het Internet anders dan het nu is. Alles wat je toen op het Internet deed was nieuw. Als je in 1997 een website maakte over je favoriete artiest, auto of stad was je de eerste in de wereld die dat deed. En iedereen die op dat moment op het Internet zocht naar die specifieke artiest, auto of stad kwam terecht op jouw website.

Je hoefde je in die tijd geen zorgen te maken over je positie in Google, want Google bestond nog niet. Er waren toen een paar grote zoekmachines en directories die met gemak het hele Internet indexeerden. En je hoefde relatief weinig moeite te doen om geïndexeerd te worden. De zoekmachines en directories waren tien jaar geleden blij met iedere nieuwe aanmelding.

In die tijd heb ik een aantal websites gemaakt die door de jaren heen miljoenen bezoekers hebben getrokken. Niet omdat mijn websites zo goed waren, maar omdat ik de eerste was die iets op het Internet plaatste over bepaalde onderwerpen. Omdat mijn websites in die tijd zijn geïndexeerd door belangrijke directories, bleven deze websites jarenlang populair. Een voorbeeld van daarvan was The High-Rise Pages, een website over hoogbouw die ik had gebouwd en jaren lang heb onderhouden. Volkomen prutswerk was het. Maar mijn site werd besproken door CNN, Scientific American, Wired, de BBC, enzovoort. Echt waar!

In de loop van de jaren heb ik mijn activiteiten op het Internet echter enigszins getemperd. Ik onderhield mijn sites jarenlang niet waardoor ze hopeloos verouderden. Onlangs nam ik het besluit om weer eens een en ander op het Internet te publiceren. De website www.hansnetten.com is een van de resultaten daarvan.

Na het schrijven van enkele artikeltjes heb ik braaf gewacht tot de bezoekers zouden komen om mijn materiaal te lezen. Al snel merkte ik dat vrijwel niemand mijn website bezocht. Mijn kennis over het Internet was tien jaar geleden voldoende om een publiek van miljoenen lezers aan mij te binden. Vroeger kreeg ik honderden reacties op mijn schrijfsels. Kennelijk is het Internet in 10 jaar tijd stevig veranderd en volstaat het anno 2007 niet meer om een beetje geneuzel op het web te plaatsen.

Daarom verzoek ik eventuele lezers vriendelijk om in het onderstaande venster een commentaar achter te laten. Zodat ik tenminste weet dat iemand dit gelezen heeft.

Update 2 januari 2021

Omdat deze website bijna 14 jaar bestaat en er veel is veranderd in mijn leven en ook in mijn activiteiten op het Internet wilde ik vandaag dit artikel updaten…. Tot mijn oog viel op een van de reacties op dit artikel die is geschreven door mijn vroegere klasgenote op het Haags Montessori Lyceum, de helaas veel te vroeg overleden Linda Huijsen.

Linda overleed in 2017 onverwacht na eerder een gemene ziekte te hebben overwonnen. Ook al had ik Linda al meer dan 30 jaar niet meer gezien, ik kan mij nog goed herinneren hoe zij was op de middelbare school. Ze was altijd vriendelijk, rustig, goedlachs en ze ging dapper om met alle perikelen die je als middelbare scholier doormaakt. Tijdens haar schooltijd ging ze jaren lang leuk om met 2 goede vriendinnen, Patty en Claudia. Van die update over mijn eigen internet-geneuzel komt nu natuurlijk niks meer. Ik ga eerst maar eens even terugdenken aan die lieve, gezellige Linda…


(2882 views)

5 thoughts on “Niemand leest dit

 1. Hi Linda,

  Ik stel je reacties zeer op prijs! Wederom bedankt!
  Het grappige is dat er in een paar jaar tijd veel kan veranderen.
  Deze site is inmiddels door meer dan 100.000 lezers bezocht en
  er er zijn enkele honderden reacties op mijn artikelen gekomen.
  Naar aanleiding van diverse artikelen ben ik benaderd door kranten
  en andere media. Behalve dat dat leuk is en mijn ego streelt
  (Ik beken, ik ben een ijdeltuit!) levert dat zelfs werk en dus geld op.

  Cheers! Op uit de hand gelopen hobby’s!

  Hans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.