Ministers krijgen 30 procent meer salaris

De Nederlandse economie draait al drie jaar op volle toeren. De werkloosheid is zeer laag en de bedrijfswinsten rijzen de pan uit. De economie doet het zo goed dat het kabinet vindt dat zij zelf een flinke salarisverhoging verdient. Daarom heeft ons kabinet een commissie van wijze mannen benoemd. Deze wijze mannen moesten onder leiding van mijnheer Dijkstal bepalen hoe hoog het salaris van de ministers wordt. Dat is wel zo eerlijk. Het zou natuurlijk gek zijn als onze ministers zelf de hoogte van hun salaris bepalen. Want dan pakken ze er zo een paar honderd euro per maand bij. En dat willen we allemaal wel.

De conclusie van de wijze mannen was voor alle Nederlanders een enorme opluchting. Mijnheer Dijkstal vond namelijk dat onze ministers een salarisverhoging van 30% verdienen. Ik weet niet hoeveel dat precies is maar het betekent vast dat onze economie razend goed draait. En dus mogen alle hardwerkende Nederlanders dit jaar op een flinke salarisverhoging rekenen. Niet dan?

Vandaag is het de derde dinsdag in september en presenteert het kabinet de Miljoenennota. Dat is even schrikken. Het kabinet vindt dat de gemiddelde hardwerkende Nederlander helemaal geen salarisverhoging verdient. Integendeel. De salarissen zullen nauwelijks stijgen maar de lasten gaan omhoog. Daardoor zal de gemiddelde Nederlander 0,25% aan koopkracht moeten inleveren. Kennelijk gaat het ineens heel slecht met de economie en zit er voor ons dit jaar geen verbetering in. Wat een geluk dat de salarissen van de ministers wel flink omhoog gaan. Anders had echt niemand een extraatje gekregen.

Update 21 september 2007: Het kabinet heeft besloten haar eigen salarissen met 10% te verhogen. Maar daar blijft het niet bij. Er komt een commissie die gaat vertellen dat ministers nog veel meer moeten verdienen.


(2111 views)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.