Funda adverteert niet te koop staande woningen

Woningsite Funda publiceert een aantal onjuiste gegevens over te koop staande woningen. Dat is al jaren zo. Funda weet daar van maar doet er niets aan.

De afgelopen 5 jaar heb ik intensief de markt voor koopwoningen bestudeerd. Als gevolg maakte ik veelvuldig gebruik van Funda. Tot voor kort had Funda weinig concurrenten. Tegenwoordig zijn er steeds meer alternatieven, zoals miljoenhuizen.nl, dimo.nl, remax.nl, jaap.nl, vbo.nl en zoekallehuizen.nl.

Funda is het officiële woningbestand van de NVM makelaars en is op dit moment nog steeds de meest bezochte woningsite van Nederland. Daarom zou je verwachten dat de informatie op Funda deugt. Funda is echter enigszins vervuild met foute gegevens.

Een van de belangrijkste minpunten van Funda is dat er honderden woningen als “te koop” staan geregistreerd die al lang zijn verkocht. Talloze keren wanneer ik een makelaar belde om een afspraak te maken voor een woningbezichtiging kreeg ik te horen dat de woning “net” was verkocht. Sommige van die woningen stonden dan maanden later nog steeds als “te koop” op Funda.

Sinds 2004 heb ik dit diverse keren bij Funda gemeld. Uit de reactie van Funda bleek dat Funda niet voornemens was om dit euvel te verhelpen. Aangezien er 4 jaar later nog steeds niets aan gedaan is denk ik dat dat standpunt definitief is.

Update 5 februari 2010. Dit euvel bestaat na 6 jaar nog steeds. Funda vindt het kennelijk niet nodig om op dit vlak de onjuiste informatie op haar site aan te pakken.


(5950 views)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.