kuala lumpur

Een IT-er in Maleisië heeft voor mij een video-leader gemaakt


(Klik op de video om de leader te zien!)

Outsourcing. Het is geen trend meer maar inmiddels een vaste waarde in vrijwel iedere bedrijfsvoering. Want waarom zou je zelf doen wat een ander beter en goedkoper voor jou kan doen.

Internationale outsourcing is echter een stap die voor veel organisaties een brug te ver is. Want hoe vind je een leverancier in het buitenland?
Hoe communiceer je er mee? Hoe controleer je of de leverancier zich aan zijn afspraken houdt? Hoe handel je de betaling af?

Er is geen uniform antwoord op die vragen. Want hoe het loopt verschilt per branche, per land en per omstandigheden. Lekker duidelijk…

Daarom is internationaal outsourcen vooral een kwestie van proberen.
Je begint met een kleine opdracht en tast daarbij de werkwijze van je leverancier af. Bevalt het, dan kun je overwegen een nieuwe order te plaatsen.

Bij wijze van experiment heb ik contact gelegd met een IT-consultant in Maleisië die voor 5 dollar een leader voor een fictieve website met mijn naam heeft gemaakt. Het voorlopige is de video die u bovenaan dit artikel vindt. De video is natuurlijk geproduceerd door middel van een  standaard format maar ik vond het wel OK als experiment. Het ging mij er vooral om, om te zien of het mogelijk was zo’n klusje uit te besteden aan iemand aan de andere kant van de wereld.

Update 6 augustus 2020: Komisch om 9 jaar later terug te kijken op zoiets. Het zou mij nu enkele minuten kosten om een leader van vergelijkbare of hogere kwaliteit te produceren. In de software die ik gebruik voor video-montage zitten tientallen van dit soort sjablonen. 9 jaar geleden liep die gast in Maleisië gewoon net iets voor op mij…


(1513 views)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.