Europa Wordt Opnieuw Corona Slagveld

Hoewel het corona-virus zich als eerste in China manifesteerde, was het vooral Europa waar zich voor het eerst een grootschalig ‘slagveld’ voordeed als gevolg van het virus. Ook in ons eigen land. De Nederlandse zorgsector stond in maart en april 2020 op de rand van de afgrond. De IC-afdelingen van onze ziekenhuizen werden overspoeld met zeer ernstig zieken. En er vielen in Nederland honderden corona-doden per dag! Je zou denken dat we daarvan geleerd hebben.

Er volgde een ‘intelligente’ lockdown. Dat bleek in de praktijk vooral een zeer milde lockdown. Onvergelijkbaar met de strenge regimes in het buitenland. Want Nederlanders laten zich de wet niet voorschrijven. Ook niet als dat kan voorkomen dat u en ik worden besmet met een dodelijk virus.

Mark Rutte sprak ons iedere dag toe. Hij hamerde op afstand houden, handen wassen, in de elleboog niezen en met klachten niet naar het werk komen. Scholen gingen dicht. Het openbaar vervoer lag stil. Winkels sloten hun deuren.

En het lukte ons! Na enkele weken begon het aantal besmettingen af te nemen. Daarna volgde een afname van het aantal ziekenhuis-opnames, IC-opnames en sterfgevallen. Dus er was hoop. Want we hadden de verspreiding van het virus ingedamd. De ziekenhuizen en mortuaria bleven leeg.

Die hoop was helaas aanleiding voor een hardnekkige categorie idioten om alle verstand en solidariteit overboord te gooien. In Nederland en omringende landen hebben deze idioten er een bende van gemaakt. Ze hebben er op los gefeest, in grote drommen hun favoriete heilige gebouw bezocht, met duizenden op elkaar gepropt op stranden en in parken gelegen, met z’n 50-en op een kluitje in de kroeg gehangen, gezellig met honderden gelijkgestemden op een veldje gedemonstreerd en met duizenden tegelijk hun populaire feesteilanden bezocht. En daarom is het aantal corona-besmettingen in vooral Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het VK de afgelopen maanden weer flink toegenomen.

Eerst leek het mee te vallen. Want de aantallen ziekenhuis-opnames, IC-opnames en sterfgevallen bleven uitzonderlijk laag. De covidioten wreven in hun handen. Zie je wel? Is gewoon een griepje! Geen bewijs dat de maatregelen helpen! #Ikdoenietmeermee! Er zijn nu vooral jongeren besmet, en die hebben nauwelijks last van corona! Ironisch genoeg staat mijn verstand stil bij zoveel onbenul.

Geef denkers de ruimte, en uw samenleving floreert. Geef idioten de ruimte, en uw samenleving crepeert. Dat is wat nu gaat gebeuren.

De afgelopen weken zijn door heel Europa de aantallen besmettingen geëxplodeerd. Die aantallen zijn nu zó groot geworden dat het niet meer uitmaakt welke doelgroep vooral is besmet. Het maakt niet meer uit hoe laat de horeca sluit. Het maakt niet meer uit hoeveel mensen we bij een trouwerij toestaan. We zijn over een kantelpunt heen dat niet meer is terug te draaien met dit soort onbeduidende maatregelen.

De enige manier om corona weer onder de duim te krijgen is met zeer ingrijpende maatregelen. We zullen er niet aan ontkomen dat alle fysieke bijeenkomsten, feesten, evenementen, enzovoort, volledig worden verboden. Winkels en scholen zullen worden gesloten. Toegang tot supermarkten zal worden gereguleerd. Mondkapjes worden verplicht in alle openbare ruimtes en in alle gebouwen anders dan de eigen woning. Kantoorwerk wordt verboden. Er komt wellicht een avondklok en een maximale actieradius tot de eigen woning. Nu mag u niet naar het buitenland. Straks mag u het dorp niet meer uit. En de politie zal hier streng op handhaven.

Want als dit niet gebeurt zal het aantal besmettingen, het aantal ziekenhuis-opnames, het aantal IC-opnames en het aantal sterfgevallen iedere dag verder oplopen. Tot een punt waarop wij deze keer echt moeten kiezen wie er wel mag blijven leven en wie niet.

We gaan weer een verschrikkelijk zware tijd tegemoet. Het zal zwaarder zijn dan de vorige keer en veel langer duren. En als we er dan eindelijk weer in zijn geslaagd om corona onder de knie te krijgen, dan eis ik bij dezen dat onze overheid die idioten nooit meer de ruimte geeft. De gezondheid van duizenden kwetsbare Nederlanders is echt belangrijker dan uw cafébezoek, stranddagje, feestje of huwelijk. Die prioriteit dient te worden vertaald naar strenge maatregelen die ook streng worden gehandhaafd. Hoe lang? Net zo lang tot er een goed werkend vaccin of medicijn is. Of zolang als nodig is om corona op een andere manier voorgoed onder controle te krijgen.


(63 views)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.