fortis

Fortis wil eigen prutswerk niet zien

Fortis. Fortis. Fortis. Ik noem de naam maar eens een paar keer. Zodat we deze club niet zullen vergeten.

Fortis was Nederlands grootste verkoper van woekerpolissen. Duizenden klanten werd een poot uitgedraaid door middel van beleggingsverzekeringen die geen cent winst konden opleveren.

Fortis was de bank die ondanks een zware internationale financiële crisis besloot om ABN-AMRO over te nemen. Een overname die zij volstrekt niet kon betalen en die bovendien veel te duur bleek. Deze katastrofale blunder bracht Fortis feitelijk tot een faillisement waardoor duizenden particuliere beleggers de waarde van hun aandelen Fortis volledig zagen verdampen.

Fortis was ook de bank die een dag na haar faillissement haar managers voor 150.000 Euro feest liet vieren in Monaco. Zodat u nog even wist wat het management van Fortis met uw centen doet.

Fortis was ook de bank die loog over het feit dat haar welvarende klanten op de dag voordat Fortis door de Nederlandse staat werd overgenomen, 20 miljard Euro aan spaartegoeden opnamen. Fortis was dus kennelijk ook de bank die geheime informatie over die overname naar haar welvarende klanten liet lekken en u en mij in de steek liet.

Tot slot kan ik u uit eigen ervaring melden dat de kwaliteit van de dienstverlening van Fortis zo bedroevend is dat het eigenlijk een wonder is dat deze bank überhaupt klanten heeft.

Vandaag (31 oktober 2008) lees ik echter dat Fortis niet twijfelt aan het beleid dat zij de afgelopen maanden heeft gevoerd. Neen, integendeel. De directie van Fortis kan werkelijk geen enkel punt vinden waarop zij heeft gefaald.

Terwijl wij ons druk maken over zoveel prutswerk en wij verontwaardigd zijn over zo’n ontluisterende ontkenning, zet Fortis de volgende stap in het verdoezelen van een van de grootste bancaire schandalen uit de Nederlandse geschiedenis.

Vanaf nu zullen de managers van Fortis stap voor stap de herinnering aan hun eigen prutswerk gaan uitwissen. Fortis beletteringen zullen van de gevels verdwijnen, Fortis beleggingsfondsen zullen van naam veranderen, klanten van Fortis krijgen bericht dat hun bank voortaan een andere naam heeft en het management van Fortis zal volledig worden vervangen door nieuwe boeven die wij natuurlijk niet de schuld kunnen geven van al het gepruts van hun voorgangers.

En het foute management zelf? Tja, u weet hoe dat gaat. Die kunnen een fraaie som zwijggeld tegemoet zien waarmee ze zich terug trekken op een warm eiland. Dat schoelje gaat lekker vakantie vieren van het rendement uit uw woekerpolis.


(984 views)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.