general motors

General Motors is een goudmijn!

Vorige week heb ik in diverse artikelen betoogd dat het aandeel General Motors in mijn optiek zwaar is ondergewaardeerd en mooie groeikansen biedt. Ik voorspelde onder andere dat het aandeel General Motors zijn bodem had bereikt. Daarom kocht ik vorige week een mooi pakketje General Motors op een moment dat de rest van de wereld dacht dat deze autofabrikant failliet zou gaan.

Welnu, vandaag was het zover; beleggers omarmden massaal het aandeel General Motors. Op het hoogtepunt van de euforie noteerde het aandeel General Motors vandaag een winst van 63% ten opzichte van gisteren! Ik heb de piek niet afgewacht en mijn Hummertjes en Cadillacs met 40% rendement terug gegeven aan de markt. U leest het goed, 40% rendement in minder dan een week.

En dat komt mij niet zo slecht uit. Want ik heb ook nog een pakketje aandelen van een Nederlands-Belgische bank waarvan iedereen, behalve ik, kennelijk wel doorhad dat ie failliet zou gaan.

Beleggen. You win some, you lose some. En wie het spel goed speelt wint wat vaker dan hij verliest. Ondanks het mooie succes dat ik vandaag heb geboekt kan ik u in alle eerlijkheid vertellen dat ik in het algemeen geen succesvolle belegger ben. Tenzij u het een prestatie vindt dat ik een lange tijd niet heb belegd waardoor mijn verliezen beperkt zijn gebleven. Maar dat vind ik echt te makkelijk.


(1012 views)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.