Mijn ‘mislukte’ Corona-voorspelling?

Op 4 augustus 2020, dat is precies 6 weken vóór het publiceren van dit artikel, deed ik een voorspelling over hoe het corona-virus zich in augustus-september-oktober 2020 in Nederland zou gaan ontwikkelen. Zie daarvoor dit artikel http://www.hansnetten.com/gezondheid/vandaag-485-nieuwe-besmettingen-met-het-corona-virus.html/. Haha, wat een sukkel was ik, die voorspelling is volkomen ‘mislukt’. Of niet?

In dat eerdere artikel voorspelde ik dat het aantal nieuw geregistreerde besmettingen al snel zou oplopen tot een hoogtepunt van circa 3.000 per dag, en dat maximum zou zich ongeveer vandaag (15 september 2020) afspelen. Ook had ik voorspeld dat het aantal corona-doden rond deze tijd zou zijn opgelopen tot circa 100 per dag. Nou, nou.

Iedereen die een beetje het nieuws volgt weet dat daar vooralsnog weinig van terecht is gekomen. Gelukkig niet. Ik sta nog steeds veel liever voor aap met een mislukte voorspelling dan dat we moeten constateren dat mijn doemscenario uitkomt.

Toch is er reden tot zorg. Want vandaag bedroeg het aantal nieuw geregistreerde corona-besmettingen in Nederland maar liefst 1.379. Helaas is dat een nieuw record; nooit eerder was het aantal nieuwe besmettingen op één dag zo hoog.

Maar een andere belangrijke indicator, het aantal corona-doden, blijft onverminderd laag. De vorige keer toen het record voor het aantal nieuwe besmettingen op één dag werd verbroken, dat was op 10 april 2020, waren er 1.335 nieuwe besmettingen en maar liefst 115 coronadoden, op één dag dus! Dat aantal geregistreerde corona-doden piekte al eerder op 7 april 2020 met 234. Vandaag bedroeg het aantal geregistreerde corona-doden echter slechts 2. Dat zijn natuurlijk 2 doden te veel, maar waarom loopt het aantal doden nu veel minder snel op dan in april van dit jaar?

De geleerden zijn het er nog niet over eens. Dus klamp u vooral niet vast aan wat ik er als leek over zeg. Maar diverse verklaringen doen de ronde.

1. Op dit moment zijn vooral relatief jonge mensen (20-40 jaar) geïnfecteerd met het corona-virus. Zij hebben meer weerstand dan ouderen waardoor corona minder vat op ze heeft. De vraag is echter wat er gaat gebeuren als deze relatief jonge mensen de komende weken hun ouders en groot-ouders bezoeken.

2. Een belangrijk deel van onze samenleving met de minste fysieke weerstand is reeds tijdens de vorige corona-golf overleden. Dan wel, het meest kwetsbare deel van onze samenleving zondert zich inmiddels dermate van de rest af dat de kans op besmetting klein is. De vraag is of zij dit tot in het oneindige vol kunnen houden.

3. Het virus muteert misschien en het is denkbaar dat een minder dodelijke variant van het virus nu langzaam de overhand krijgt. Dat lijkt niet onlogisch. Want een zeer dodelijk virus smeedt zijn eigen ondergang. Als alle gast-lichamen sterven, wordt het virus ook uitgeroeid. De vraag is of dit een principe is waar we op zouden moeten vertrouwen. Als de meest dodelijke variant tevens erg besmettelijk is, dan is er een kans dat iedereen uiteindelijk het loodje legt.

4. Er is vooral sprake van boekhoudkundige verschillen. Bijvoorbeeld, in april van dit jaar waren er wellicht nog veel meer besmettingen dan nu, maar die kwamen niet aan het licht doordat er minder werd getest. Dit wordt te pas en te onpas geroepen, vaak zonder bewijsvoering voor causale verbanden of zelfs maar statistische verbanden. Maar het klinkt wel lekker makkelijk.

5. Verder is er een complot van de NASA en alle overheden die geheim houden dat Elvis nog leeft en de aarde plat is. En dus wordt 5G door de Illuminati gebruikt om ons te brainwashen. Daardoor sterven er nu minder mensen aan corona? En het feit dat daar geen bewijzen voor zijn bewijst juist hoe goed ze zijn in het laten verdwijnen van die bewijzen. Er schijnen ook mensen te zijn die dit soort dingen geloven. Dus ik besteed er maar even aandacht aan.

Hoe dan ook, er is maar een ding wat ik zeker weet over de toekomst van het corona-virus in Nederland. En dat is dat we alle belangrijke indicatoren (aantal besmettingen, aantal zieken, aantal ziekenhuisopnames, aantal IC-opnames, aantal doden) moeten blijven monitoren en bespreekbaar moeten maken en houden. Ja, desnoods iedere dag weer.

Wat u ook vindt van 1,5 meter, handen desinfecteren en lock-downs, we hebben het over een virus waaraan wereldwijd inmiddels bijna 1 miljoen mensen zijn overleden in iets meer dan een half jaar. Er is nog geen medicijn, er is nog geen betrouwbaar vaccin, er is nog geen effectieve behandeling. In de gaten houden die boel! En indien nodig moeten we maatregelen nemen om onze gezondheid te beschermen!


(88 views)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.